Şi profesorii au partea lor de concurs

0
121

Nu numai elevii sunt în „focuri”, în aceste zile, ci şi cadrele didactice au concursurile lor. Acestea vor participa la completarea posturilor, fracţiunilor sau normelor didactice, necesare ocupării unui loc în sistemul de învăţământ.

În jur de 600 de posturi, norme şi fracţiuni de norme sunt, până în prezent, disponibile pentru cei care au dreptul de a le ocupa. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a stabilit două Centre de repartizare – Liceul „Charles Laugier” şi Liceul de Arte „Marin Sorescu”, ambele din Craiova.

«Avem de la completări de norme didactice până la supliniri şi titularizări. În zilele de 20-21 august sunt etapele de detaşare în interesul învăţământului, cele în care este implicată Comisia de mobilitate din fiecare unitate şcolară. Pe 21 august se va face reactualizarea posturilor, pe 24 va avea loc detaşarea „la cerere”, iar pe 25 august se va desfăşura repartizarea posturilor pentru angajarea  pe perioadă determinată a candidaţilor care au media minimă 5, obţinută în sesiunea din această vară. În 26 august, va avea loc etapa de suplinire, când cei care îndeplinesc condiţiile legale pot ocupa locuri, pe perioadă determinată, iar pe 27 august va fi reactualizată baza de date, cu locurile rămase libere după sesiunea despre care am amintit», a declarat prof. Janina Vaşcu (foto), inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Tot în acelaşi spectru şi în numărul scos la concurs se află şi posturile titularizabile. În iulie, după finalizarea examenului de titularizare, mai sunt disponibile 17 catedre, din cele 25 scoase la titularizare, cele mai multe – 12 – fiind la „vocaţional”, la Liceu de Arte „Marin Sorescu”.