Alina Tănăsescu, deputat PSD de Dolj: Salariaţii vor primi tichete culturale după modelul voucherelor de vacanţă

2
683
  • Sumele primite de salariaţi pot fi folosite pentru abonamente sau bilete la spectacole, achiziţionarea de cărţi, manuale şcolare concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor, spune deputatul PSD de Dolj, Alina Tănăsescu

 

Angajaţii din sistemul de stat vor primi începând cu 1 ianuarie 2019 tichete culturale, în urma unei legi votate recent de Parlamentul României. Actul normativ a fost promulgat şi completează beneficiile acordate salariaţilor prin voucherele de vacanţă.

„Acordarea tichetelor culturale şi a voucherelor de vacanţă sunt două măsuri legislative extrem de importante pentru angajaţii români, care pot astfel să îşi diversifice opţiunile privind petrecerea timpului liber, a concediilor şi a accesului la activităţile culturale, prin intermediul sumelor primite în acest scop din partea statului. Legea defineşte tichetele culturale ca fiind bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale. Sumele primite de salariaţi pot fi folosite pentru abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. De asemenea, tichetele culturale pot fi utilizate pentru achiziţionarea de cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional. Legea mai stipulează că este interzisă folosirea tichetului cultural pentru achiziţia altor servicii sau bunuri în afara celor menţionate”, a precizat deputatul PSD de Dolj, Alina Tănăsescu.  “Reamintesc că angajaţii români primesc şi voucherele de vacanţă, prin care îşi pot acoperi costurile de servicii turistice, cazare, masă şi/sau de recuperare a capacităţii de muncă. Acestea pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie şi/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic. Intrarea în vigoare a acestei legi este încă o dovadă a preocupării Guvernului şi a majorităţii parlamentare pentru îmbunătăţirea vieţii cotidiene a românilor. Participarea la evenimente culturale constituie un aspect pozitiv atât pentru beneficiari, deoarece este extrem de important ca oamenii să se destindă într-un mod plăcut, cât şi pentru cultura autohtonă, prin creşterea numărului românilor implicaţi în aceste acţiuni cultural-educative”, a punctat deputatul doljean.

2 COMENTARII

  1. nu credeti ca cel mai direct si efectiv ar fi ca angajatii sa primeasca doar salarii normale si sa poata sa aleaga ei, dupa capu’ lor, pe ce sa-si cheltuie sumele, si sa mai terminati cu comitetele si organizatiile si serviciile si cupoanele si voucherele si chestiile astea aiurea …??? da’ vouchere de inmormantare nu distribuie nimeni pentru angajatii sai …??? sau de botez, sau de onomastica, sau de schimbare a rotilor de iarna …sau de muraturi pentru iarna etc … etc …

Comments are closed.