Urmărită internaţional, depistată pe Aeroportul Gatwick, din Marea Britanie

0
333

aeroportO tânără de 19 ani de la Centrul de Plasament Casa Călimăneşti din Craiova, care dispăruse în luna martie a.c., a fost depistată pe Aeroportul Internaţional Gatwick, din Marea Britanie.

În data de 17 iulie a.c., în urma măsurilor specifice întreprinse de poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, cu sprijinul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională şi în colaborare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie, a fost depistată M. Georgiana, de 19 ani, din Craiova, în incinta Aeroportului Internaţional Gatwick, din Marea Britanie, care intenţiona să călătorească către Dublin cu un zbor care însă a fost anulat. Tânăra a cooperat cu organele de poliţie şi fost de acord să declare adresa la care locuieşte.

Persoana în cauză, la data de 9 martie a.c., a plecat voluntar din Centrul de Plasament Casa Călimăneşti Craiova din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, fără a mai reveni, urmare a acestui fapt fiind pusă în urmărire naţională şi internaţională. Aceste aspecte au fost comunicate D.G.A.S.P.C. Dolj, instituţie la care tânăra figura ca persoană asistată social.