Acţionarul principal SIF Moldova, antreprenorul Mihai Rotaru, alături de Pavel Badea, Corneliu Andrei Stroe şi autorităţile locale ar fi artizanii renaşterii Universităţii Craiova
Universitatea Craiova poate reveni pe teren din vara aceasta, dar nu cu Adrian Mititelu la cârmă. Termenul limită acordat lui Mititelu de primarul Lia Olguţa Vasilescu pentru a readuce Universitatea la viaţă a expirat, aşa că s-a apelat la o altă variantă, asocierea clubului CS Universitatea Craiova cu un nou investitor. „Dacă are bani, Mititelu trebuie să reînvie Universitatea, dacă nu, să lase pe alţii. Sunt destui care pot finanţa echipa! I-am dat bani legal, prin şedinţa de Consiliu Local, alţii nu mai vede” declara Lia Olguţa Vasilescu săptămâna trecută. Adrian Mititelu nu va fi inclus în viitorul proiect, întrucât nu-şi poate reafilia societatea pe care funcţiona echipa la FRF. Astfel, Ştiinţa ar urma să renască din clubul mamă, CS Universitatea Craiova, cu sprijinul autorităţilor din Bănie şi al unui nou patron. Acesta este un prosper om de afaceri, Mihai Rotaru, acţionar la SIF Moldova, care va deveni principal finanţator, fiind vorba de un parteneriat public-privat cu clubul CS Universitatea Craiova, dar şi cu municipalitatea. Mihai Rotaru este un cunoscut antreprenor, iar firmele sale ar urma să se implice şi în construcţia noului stadion din Bănie.
Nu sunt probleme cu numele şi culorile clubului
Echipa poate fi înscrisă fră probleme în Liga a II-a, acolo unde se şi afla în urmă cu doi ani, când a fost dezafiliată. Din Consiliul de Administraţie ar face parte preşedintele clubului CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, fostul preşedinte al Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, dar şi alte oficialităţi locale. Pavel Badea nu a infirmat noul proiect, dar nici nu a doerit să ofere detalii, rezumându-se să spună: „Sper să avem şi noi fotbal la Craiova, fiindcă a ajuns toată ţara să râdă de noi, iar fără implicarea autorităţilor locale nu se poate face acest lucru. Vom vedea ce va fi, oricum clubul Univesitatea Craiova trebuie să revină”. Este rezolvată şi problema palmaresului, continuitatea fiind asigurată de echipa cu acelaşi nume şi aceleaşi culori. De asemenea, stema veche, cu dungi verticale, se află în posesia clubului CS Universitatea, care l-a acţionat în judecată pe Mititelu şi pentru folosirea celei noi, care conţine leul, aceasta urmând să fie alăturată în curând.
Mititelu şi Mircea Sandu au anticipat proiectul
Adrian Mititelu a anunţat de săptămâna trecută că se pune la cale un nou proiect, însă l-a prezentat ca pe o ofertă adresată lui de către un influent om de afaceri, suporter al Ştiinţei. „Cineva din Bucureşti a venit şi mi-a propus să cedez 51% dintre acţiunile de la Universităţii Craiova şi astfel echipa ajungea în Liga 1 din acest an. Nu dau deocamdată numele acestei persoane, dar se pare că avea forţa de a face asta. Cum să-mi dea 49% din clubul meu, am refuzat imediat” declara Mititelu. De asemenea, inamicul lui Mititelu, Mircea Sandu, a menţionat posibilitatea renaşterii Ştiinţei din clubul-mamă, CS Universitatea Craiova. „Craiova beneficiază de un loc în liga a doua de anul trecut. Clubul Sportiv Universitatea Craiova, clubul lui Pavel Badea şi Corneliu Andrei Stroe, poate să se înscrie-n competiţie fără probleme” a declarat Mircea Sandu în urmă cu câteva săptămâni.
Cine este Mihai Rotaru…
Mihai Leonard Rotaru are 42 de ani şi este cunoscut datorită afacerilor în domeniul construcţiilor, dar şi ca fiind cel mai influent investitor al acţionariatului SIF Moldova. A preluat firma Rotary în urmă cu 18 ani, după dispariţia părinţilor săi şi a prosperat în domeniu, averea sa fiind estimată la peste 100 de milioane de euro. Rotary Construcţii, principala firmă a lui Mihai Rotaru, a fost înfiinţată, încă din anul 1990 şi este cunoscută pe piaţa de construcţii pentru o serie de proiecte importante, inclusiv partaneriate public-private cu Ministerul Apărării Naţionale. De altfel, Rotaru este un apropiat şi al lui Andrei Hrebenciuc, susţinând intrarea acestua în CA al SIF Moldova.