Ştiinţa răpune greu grădiniţa FCSB

0
460

În mod normal, după acest 1-0, ar fi trebuit să remarcăm prima victorie a Ştiinţei pe terenul Stelei după 32 de ani. Numai că FCSB nu e Steaua, numai că nu s-a jucat în fieful rivalei, ci în al adversarei din finala Cupei, iar victoria în faţa unei echipe de puşti, care tocmai ce fusese surclasată în Liga a III-a de CS Afumaţi, nu are vreo legătură cu gloria.

Prima repriză a fost chiar ruşinoasă, nedemnă pentru nişte jucători care pretind salarii de zeci sau sute de mii de euro pe an, a fost o jignire la adresa suporterilor şi a numelui echipei. Am retrăit parţial partida de la Tbilisi, lehamitea a depăşit frustrarea, a fost umilitor. Dacă Ştiinţa va continua cu acest antrenor şi cu acest lot şi în sezonul viitor ar putea regreta aceste vremuri, când s-a jucat cu stadioanele închise. Jocul în sine nu merită o descriere, repulsia faţă de prestaţia juveţilor este prea mare. Nişte adolescenţi de la academia lui Becali au trecut de vreo 4 ori pe lângă gol în prima parte, în timp ce tactica falimentară a lui Ouzounidis nu putea aduce ceva. Echipele din Grecia caută antrenori prin România şi noi am găsit acest personaj care a reuşit să ducă Ştiinţa mai jos, ca exprimare, decât Piţurcă.

Titularii n-au fost menajaţi pentru finală, pentru câştigarea unui trofeu, fiindcă Ouzounidis s-a speriat şi de copiii lui Becali, iar la pauză a intrat şi Cicâldău, într-un picior. Chiar şi astfel, decarul a rezolvat meciul şi Craiova a scăpat de ruşine măcar pe tabelă, fiindcă pe teren a fost jalnică, mai ales în prima parte. Cel mai probabil că s-a folosit echipa de bază pentru a se încasa primele pentru locul 3, dacă acesta va fi obţinut până la urmă.

Oricum, Craiova nu are decât de pierdut din meciurile de săptămâna aceasta, fiindcă nimeni nu concepe altceva decât victorii în contextul dat. În derby-ul cu FCSB, alb-albaştrii au avut ca adversari nişte copii, iar în finala Cupei vor întâlni o formaţie retrogradată, debusolată, deprimată, neremunerată, în pragul desfiinţării. Prima victorie, necesară, dar nu şi suficientă, a fost bifată, cu chiu cu vai. A doua este esenţială. Până la urmă, e de preferat un trofeu după un sezon dezamăgitor, decât un eşec după o stagiune promiţătoare.

FCSB – Universitatea Craiova 0-1

A marcat: Cicâldău 56.

FCSB: Târnovanu – Pantea, G. Simion, D. Nedelcu (Filip ’69), S. Şerban – Vînă, Perianu, Oaidă (Ciuciulete ’68)- A. Niţă, G. Fulga (Istrate ’46), Al Musi (Buziuc ’46). Antrenor: Anton Petrea.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Căpăţînă, Acka, Bălaşa, Vătăjelu – Mateiu, Screciu (Cicâldău ’46) – Camara (Ofosu ’84), Nistor (Fedele ’64), Baiaram (Cîmpanu ’64) – An. Ivan (Tudorie ’64). Antrenor: Marinos Ouzounidis

Arbitru: Iulian Călin.