Voia să intre în țară cu droguri de mare risc

0
416

Poliţişti de frontieră de la P.T.F. Borș au descoperit amfetamină ascunsă asupra unui cetăţean român și în interiorul autoturismului pe care îl conducea.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 45 de ani, din județul Timiș. Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări asupra persoanei și autoturismului, fiind astfel descoperite, în buzunarul stâng al bluzei bărbatului, sub scaunul din dreapta față și sub banchetă, mai multe plicuri cu substanță pulbere de culoare albă, învelite în folie de aluminiu. Şoferul a declarat că este vorba de substanțe interzise, precizând că este consumator ocazional de droguri. În urma inventarierii substanței descoperite a rezultat cantitatea de aproximativ 90 de grame substanță pulbere de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină – drog de mare risc, care a fost ridicată în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

A fost informată structura competentă B.C.C.O. Oradea, care a dispus trimiterea unei echipe operative la Punctul de Trecere a Frontierei Borș în vederea preluării şi expertizării substanţei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu fără dreptDosarul a fost înaintat Parchetului competent pentru soluționare – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, care a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului.