Ştiinţa reacţionează, după asediul asupra lui Sorin Cârţu

0
697

Clubul Universitatea Craiova a reacţionat, printr-un comunicat, după ce preşedintele său, Sorin Cârţu, unul dintre cei mai reprezentativi oameni din istoria acestui club şi din fotbalul românesc, a fost asediat în ultima perioadă, a fost atacat într-un mod grotesc, în propriul oraş, de cei care s-au intitulat peluza sud 97, susţinători ai echipei lui Adrian Mititelu. Aceştia  au vandalizat atât locuinţa, cât şi alte proprietăţi din oraş ale lui Sorin Cârţu.

Prima ripostă a venit din partea Lorenei Balaci, printr-o postare pe facebook, prin care pretinde că Adrian Mititelu şi compania ar fi profanat şi mormântul lui Ilie Balaci, dacă acesta nu era păzit, aşa cum s-a întâmplat cu locuinţa lui Cârţu. “Dă-i bice Adriane, nu te lăsa, bagă şi la tata un graffiti pe mormânt!” scrie pe facebook fiica marelui Balaci.

Apoi, clubul Universitatea Craiova a făcut referire, pe lângă cariera de excepţie a lui Sorin Cârţu, la aceia care îi susţin şi îi încurajează pe cei care l-au atacat pe Sorin Cârţu, anunţând că oferă exemple şi ale altor glorii agresate de-a lungul vremii de aceleaşi personaje.

Comunicatul Universităţii Craiova:

„Lui Sorin Cârțu i-a fost vandalizată casa. Care Sorin Cârțu? Acel Sorin Cârțu, unul dintre simbolurile Craiovei Maxima, al fotbalului românesc, ultimul antrenor care a adus eventul în Bănie, cel care în 25 de ani de activitate ca jucător a evoluat doar pentru Craiova (283 de meciuri și 107 goluri pentru Universitatea Craiova și 82 de meciuri și 27 de goluri pentru Electroputere Craiova), fiind câștigător a 3 campionate și 5 Cupe ale României ca jucător și antrenor. Și președintele în exercițiu al Universității Craiova. Practic, întreaga activitate a lui Sorin Cârțu se confundă cu perioada de glorie a Științei.

Și, totuși, casa i-a fost vandalizată, iar la 3 zile distanță i-au fost vandalizate și alte proprietăți. Credem că este mai puțin important ale cui mânuțe au vopsit efectiv. Important este să vedem cine i-a incitat și cine i-a încurajat. Și aici știm cu toții răspunsul. Și o să vedem în câteva zile cum aproape toată Craiova Maxima a fost „vandalizată” de aceleași personaje. Pentru că vedem că în ultimele zile Bornescu a devenit mai important pentru istoria Științei decât Silviu Lung, iar un lider de galerie mult mai important decât Nicolae Tilihoi.

Peste 80% din componenții Craiovei Maxima, în frunte cu Președintele Corneliu Andrei Stroe și aproape toți componenții Campioanei Unei Mari Iubiri au avut, într-un fel sau altul, legătură cu renașterea Științei. Ce o să le faceți, „domnilor”? O să le vandalizați și lor casele? Dintre cei care ne-au părăsit, Nicolae Tilihoi și Profesorul Corneliu Andrei Stroe au fost în linia întâi a renașterii Științei. Iar Minunea Blondă a fost acolo. Ce o să faceți? O să le vandalizați mormintele? Ce o să se întâmple cu cei care lucrează astăzi la Universitatea Craiova? O să-i goniți la Severin, acolo unde ați mai dus o dată echipa spunând că orașul Craiova n-o merită? Voi vorbiți de istoria Universității Craiova dar o vandalizați zi de zi? Nu meritați nici măcar să-i pronunțați numele. Pentru că cine nu-și respectă trecutul nu merită să aibă viitor. Mâine vom arăta cum Sorin Cârțu nu este un caz singular printre cei care au făcut istorie pentru Știința și care au fost „călcați în picioare”, într-un mod sau altul.”