Dezvoltarea de mijloace de supraveghere pentru COVID-19 în unitățile de îngrijire pe termen lung

0
219

Ieri, 19 mai, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat orientări adresate statelor membre privind dezvoltarea de mijloace de supraveghere pentru COVID-19 în unitățile de îngrijire pe termen lung.

Acestea se succed schimburilor de opinii la nivel înalt dintre vicepreședinta Dubravka Šuica, comisarii Stella Kyriakides, Nicolas Schmit și Helena Dalli și reprezentanți ai furnizorilor și ai beneficiarilor de servicii sociale, cu privire la situația deosebit de dificilă a acestora.

Persoanele cu vârste de cel puțin 65 de ani, în special cele cu probleme de sănătate preexistente și persoanele cu handicap, sunt afectate în mod disproporționat de COVID-19. De exemplu, în multe state membre ale UE, numărul de decese asociate infectării cu COVID-19 înregistrate în centrele de îngrijire pe termen lung reprezintă 30-60 % din numărul total de decese provocate de COVID-19. Acest fenomen necesită atenție pentru a proteja sănătatea și securitatea acestor grupuri vulnerabile, dar și sănătatea și securitatea angajaților din centrele de îngrijire pe termen lung, care sunt deosebit de expuși.

Sănătatea și siguranța acestora sunt, de asemenea, extrem de importante nu numai pentru propria lor protecție, ci și pentru a contribui la prevenirea răspândirii noului coronavirus și la îmbunătățirea asistenței în general. În acest context, abordarea în ceea ce privește testarea și raportarea joacă un rol crucial în protejarea furnizorilor și a beneficiarilor de servicii de îngrijire pe termen lung.