Vis pierdut

0
141

FC Voluntari – Universitatea Craiova 0-0

Stadion: „Concordia”, Chiajna, spectatori: 5.000.

FC Voluntari: Balauru 7 – Maftei 7, Balaur 7, Spahija 7, Cazan 7 – C. Lazăr 7, Novac 6 – Căpăţână 6 (67 Ivanovici) 6, Marinescu 7, Popadiuc 7 (79 G. Deac) 6 – Ad. Bălan 6 (75 Curelea) 6. Antrenor: Claudiu Niculescu.

CS Universitatea Craiova: Calancea 6 – R. Petre 6 (82 Manea) 5, Kelic 7, Screciu 6, Dimitrov 6 – Zlatinski 6 – Măzărache 4 (46 Fajic) 4, Băluţă 5, Gustavo 4, Burlacu 7 (84 Jazvic) 4 – Ivan 6.  Antrenor: Gigi Mulţescu.

A arbitrat: Marius Avram 6.

Universitatea Craiova n-a marcat în returul cu FC Voluntari şi a ratat ocazia de a juca finala Cupei României după 17 ani

balutaŞtiinţa a încheiat dezamăgitor o stagiune în care tot ea oferise destule speranţe. Câştigarea Cupei sau măcar disputarea finalei, cu emulaţia inerentă, ar fi însemnat totuşi un sezon satisfăcător. Să baţi Dinamo în 10 oameni şi să te scoată o echipă comunală e frustrant. Semifinala a fost presărată de ghinioane. În tur au lipsit Mateiu, Băluţă şi Zlatinski, iar eşecul a venit în ultimul minut, la un black-out al lui Bancu. În retur au fost şicanele cu biletele din partea ilfovenilor, are au ţinut de la începutul săptămânii şi până după începerea meciului, mulţi dintre cei 500 de fani olteni intrând în arenă după ce Burlacu a ratat cea mai mare ocazie de a egala situaţia generală. Au fost destule absenţe şi în retur: Briceag, Bancu, Barthe, iar Mateiu s-a accidentat chiar în seara premergătoare partidei. În prima repriză a fost şansa Craiovei la remontada. Cât i-au ţinut picioarele, alb-albaştrii au năvălit peste echipa de veterani cotonogari din fieful lui Pandele. Burlacu a fost jucătorul meciului. A doua oară titular la Universitatea, jucătorul de 20 de ani a avut 3 şanse mari de a deveni eroul oltenilor. Dubla bară, lobul şi şutul cu efect n-au întors soarta calificării în favoarea Ştiinţei. În repriza a doua, craiovenii au părut sufocaţi. Ca în tot finalul de sezon, echipa lui Mulţescu a avut combustibil doar pentru o oră de joc. Gazdele au aliniat nu mai puţin de 4 fundaşi centrali şi au oferit un antijoc de tot dezgustul, dar care i-a dus în finală. Una cu Astra, care nu interesează pe nimeni.

Jucătorii şi-au cerut scuze faţă de suporteri

burlacuLa final, fanii i-au apostrofat pe jucători, fiind vizaţi în special străinii, care au avut randament scăzut, Fajic, Jazvic şi Gustavo fiind ţintele principale. Portarul Calancea nu a avut ce apăra, iar la final şi-a cerut scuze faţă de suporteri pentru ratarea calificării: Vreau să-mi cer scuze faţă de suporteri, pentru că am făcut un meci să nu zic slab, dar nu am avut realizări în atac, nu am reuşit să marcăm, deşi am avut ocazii. Problema asta persistă din primele etape ale campionatului. Am ratat din toate poziţiile, din toate colţurile şi nu pot să-mi explic cum facem asta. Dacă marcam 50% din ocaziile avute, acum ne băteam la campionat. Felicitări pentru Voluntari, dar păcat că nu au ieşit la joc şi s-au baricadat în jumătatea lor. Am dominat total, dar fără rezultat“ a spus portarul moldovean.

Andrei Burlacu a vorbit despre ghinion, dar şi despre un viitor mai frumos: „Mi-am dorit nespus de mult să-mi ajut echipa, de ce nu şi cu un gol, dar din păcate neşansa şi-a spus cuvântul. A fost o partidă dificilă, exact cum ne aşteptam şi ne cerem scuze suporterilor noştri pentru rezultat. Sperăm ca pe viitor să facem evoluţii bune şi să aducem trofee la Craiova“.

Mulţescu a confirmat despărţirea de Universitatea, vine Devis Mangia

Antrenorul Gigi Mulţescu a oferit explicaţii pentru ratarea calificării şi totodată a confirmat că a fost ultimul său meci pe banca tehnică a Ştiinţei. „Concluzia e una singură: am dominat două meciuri şi am reuşit să ne bătem singuri. În tur am luat un gol imposibil în ultimul minut, iar aici nu am reuşit să materializăm ocaziile din prima repriză, nişte ocazii incredibile. Cum vrei să câştigi cu o echipă care nu a făcut decât să se apere 80 de minute la Severin şi vreo 94 la Chiajna? Am avut ocazii, dar jucătorii pe care i-am avut în faţă nu au reuşit să fie eficienţi, să aibă mai multă precizie. Dacă sunt lovite greşit mingile respective, ce să faci? Am ajuns să avem un lot valoric şi numeric foarte subţire. Am pierdut nişte jucători accidentaţi, plus cei patru care au plecat. Nu-mi reproşez nimic legat de Acka, Madson, Kay şi Rocha. Am făcut tot ce ţinea de mine şi chiar am insistat să-i păstrăm, cu toate că nu voiau să semneze prelungirile contractelor. Dar apoi ei s-au comportat incorect şi atunci a trebuit să luăm o decizie împreună cu conducerea şi aceea a fost să-i scoatem din lot. Ei nu au mai vrut să revină şi n-am mai putut nici să transferăm. E final de colaborare, nu mai rămân la Craiova. A fost o colaborare foarte bună, bazată pe respect, pe înţelegere, dar au fost două filozofii diferite. Eu am vrut mai mult, am zis că nu am timp să aştept, iar ei au dorit o construcţie lentă, dar sigură. Era normal să tatoneze mai multe piste legat de postul de antrenor şi nu sunt supărat“, a mai spus Mulţescu.

În locul lui Gigi Mulţescu va fi instalat italianul Devis Mangia, care a antrenat în Serie A, la Palermo, iar în Serie B la Ascoli, Bari şi Spezia. Mai mult ca sigur, jucători precum Bucurică, Fajic, Jazvic, Măzărache, Dumitraş sau Popov nu se vor mai regăsi din sezonul următor în lotul Craiovei.

Băluţă şi Ivan, la naţională

Doi dintre jucătorii Universităţii Craiova, Alex Băluţă şi Andrei Ivan au fost convocaţi la echipa naţională a României pentru meciul cu Polonia din preliminariile CM 2018, programat la Varşovia şi pentru meciul amical cu Chile. Pentru Băluţă convocarea vine în premieră, în timp ce Ivan a debutat în jocul precedent al tricolorilor, cel cu Danemarca.