Încep Zilele „Mihai Viteazul”

0
94

mihai viteazulPrimăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită în acest weekend la cea de V-a ediţie a Zilelor „Mihai Viteazul”. Evenimentul se deschide în această dimineaţă, la ora 10.00, cu o ceremonie militară şi depunere de coroane de flori la Monumentul domnitorului Mihai Viteazul, cu plecare din faţa Primăriei Craiova. Toate evenimentele vor avea loc, sâmbătă şi duminică, în Piaţa „Mihai Viteazul”.

Nu lipsesc din program nici în acest an atelierele de jonglerii cu poiuri, concursurile interactive de tir cu arcul, atelier de bijuterii medievale, spectacole de dansuri şi lupte medievale, momente cavalereşti cu prezentarea armelor din dotare şi exemplificarea mânuirii lor, însoţite de reconstituirea unor tehnici de luptă din Evul Mediu, concerte de muzică medievală etc.

Printre elementele noi ale acestei ediţii se numără discursul lui Mihai Voievod de la Casa Băniei, rolul domnitorului fiind interpretat de actorul Constantin Cicort, urmat de o parada medievală pe traseul Casa Băniei – Colegiul Naţional „Carol I” – Piaţa „Mihai Viteazul” (azi, ora 11.00), şi proiecţia filmului istoric „Mihai Viteazul” (1970, în regia lui Sergiu Nicolaescu, din a cărui distribuţie fac parte Florin Piersic şi Amza Pellea.

De asemenea, duminică seara, la ora 18.00, craioveni sunt invitaţi să participe la concursul de costume medievale: carnaval şi paradă. Regulamentul concursului poate fi accesat la adresa https://www.facebook.com/trademro