Ce alegem, un oltean de-al nostru sau candidaţii lor?

1
266

Duminică, 25 mai 2014, nu avem de ales premierul, nu votăm preşedintele ţării sau primarul, dar putem pedepsi minciunile din ultimii doi ani şi promisiunile neonorate de actuala putere. Toţi ştim asta. Duminica asta avem de ales între un oltean de-al nostru şi candidaţii altora. Ce au făcut candidaţii lor în Parlamentul European? Nu ştie nimeni! Pe afişele lor şi în ziare apar prim-ministrul, şeful de partid sau primarul, de parcă ar fi alegeri locale şi nu alegeri pentru Parlamentul European. E drept însă că nu au ce spune despre activitatea europarlamentarilor lor în ultimii cinci ani. Îşi aminteşte cineva ceva despre activitatea soţiei prim-ministrului în Parlamentul European, aflată acum pe un loc fruntaş pe lista PSD? Fireşte că nu! Referindu-se la acest lucru, preşedintele PDL Vasile Blaga spunea că: „Niciodată nu i-a trecut domnului Iliescu prin cap, cu toate păcatele lui, să o trimită pe doamna Nina (n.r. soţia lui Ion Iliescu) în Parlamentul European. Păi dacă ne uităm acum la conducerea tânără, la tânăra gardă a PSD, lucrează numai pe clanuri. De exemplu la domnul Ponta, care cel puţin cu numele e premier, soţia sa e în Parlamentul European, socrul mare e şeful senatorilor PSD”.

Mândria de a fi olteni!

În schimb, pe lista PDL se află un oltean de-al nostru de care suntem mândri! Olteanului nostru, Marian Jean Marinescu, i se datorează dezvoltarea primului GPS european, care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ai văzut în expoziţia „Spaţiul European”, pe care ai vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin munca lui au fost salvate miliarde de euro, fonduri europene care pot finanţa peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Tot lui i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori. Pentru că şi-a făcut bine treaba, Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2014. Marian Jean Marinescu este singurul oltean aflat pe listele partidelor pentru europarlamentare.

Un oltean în Parlamentul European: Marian Jean Marinescu

În 25 mai 2014, pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, pe listele partidelor participante, oltenii au un singur reprezentant pe un loc eligibil: Marian Jean Marinescu. Democrat-liberalul Marian Jean Marinescu este cel mai influent europarlamentar român din legislatura 2009-2014, potrivit unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă Qvorum. Vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) pe durata întregului mandat, Marian Jean Marinescu ocupă primul loc între europarlamentarii români, cu patru rapoarte legislative asumate în calitate de raportor şi cu 215 rapoarte amendate (n.r. la care a propus modificări) în perioada 2009-2014.

PDL, pe primul loc!

PDL prezintă în alegerile europarlamentare cea mai puternică listă de candidați, cu oameni care şi-au făcut bine treaba de europarlamentari. Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, olteanul nostru, au dovedit că există un singur partid care munceşte cu adevărat pentru România, iar acesta este PDL. Studiul Qvorum, citat anterior, relevă faptul că, dintre partidele politice româneşti, delegaţia PDL în Parlamentul European a avut cele mai multe rapoarte pe parcursul mandatului 2009-2014 şi că a fost pe primul loc din punct de vedere al participării la voturile din plen.

Cei mai activi europarlamentari: 60 de legi în Parlamentul European

”PDL a dovedit responsabilitate în actul guvernării, stabilizând macroeconomic România și creând încă din 2011 premisele pentru o creștere sănătoasă, generatoare de noi locuri de muncă”, amintește deputatul PDL Constantin Dascălu. Trecând în revistă activitatea de până acum a reprezentanților PDL în Parlamentul European, Constantin Dascălu subliniază că ”dintre toate partidele, doar PDL se poate mândri că are cei mai activi europarlamentari, care au reușit să treacă 60 de legi prin Parlamentul European, în timp ce toate celelalte partide la un loc nu au reușit să facă nici măcar pe jumătate cât reprezentanții PDL.”

Sute de mii de noi locuri de muncă

Aşa cum aminteam deja, europarlamentarului Marian Jean Marinescu i se datorează dezvoltarea cadrului legislativ pentru primul GPS european (Galileo), care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ai văzut în expoziţia „Spaţiul European”, pe care ai vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin contribuţia europarlamentarului PDL s-au salvat miliarde de euro pentru România, fonduri europene care pot finanţa peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Tot lui i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori.

1 COMENTARIU

Comments are closed.