Baschetbaliştii Craiovei au pricinuit primul eşec liderului, U BT Cluj

0
377

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova au profitat de avantajul arenei proprii, şi au câştigat primele două meciuri pe care le-a disputat în cadrul turneului găzduit de Sala Polivalentă din Bănie. După succesul dramtic, obţinut în prelungiri, cu CSA Steaua, SCMU Craiova, deşi a fost lipsită de unul dintre jucătorii importanţi, Goran Filipovic, a reuşit să învingă liderul campionatului, U BT Cluj, provocându-i chiar prima înfrângere a sezonului: scor 82-77 (13-20, 24-9, 25-22, 20-26).

Au jucat pentru formaţia din Bănie: Henson 22 de puncte, Diculescu 18 puncte, Cinac 16 puncte, Person 10 puncte, Vucic 8 puncte, Pratt 7 puncte, Ţâbârnă 1 punct, Oprean.

Antrenorul oaspeţilor, Mihai Silvășan, a fost eliminat din sală, după ce a avut o ieșire nervoasă în ultimul sfert al confruntării, într-un moment în care echipa sa era condusă cu scorul de 69-61.

Miercuri, de la ora 18.30, SCMU Craiova joacă ultimul meci din turneul pe care-l găzduieşte, contra lui Dinamo Bucureşti.

Todorov renunţă la finalul sezonului

Antrenorul Craiovei, Aco Todorov, a declarat pentru baschet.ro că va pleca de la SCMU Craiova la finalul acestui sezon: “Am vrut să ne demonstrăm nouă înșine că putem să ne luptăm cu cele mai bune echipe din campionat. Știam că după ce am terminat meciul de ieri la 10:15 nu vom fi în cea mai bună poziție. Mai ales după ce staff-ul medical m-a anunțat că nu mă voi putea baza pe Goran Filipovic, titularul nostru la poziția de fundaș și principalul nostru marcator. A trebuit să ne regrupăm într-o perioadă foarte scurtă și să intrăm pe teren cu gândul de a lupta. E o victorie bună, dar care nu valorează așa de mult, fiindcă doar compensează înfrângerea pe care am suferit-o în fața lui Focșani. Astăzi pot să spun cu certitudine că ne-am calificat în playoff, acesta fiind principalul obiectiv stagional, însă acum suntem foarte aproape de Top 6. Vom fi foarte supărați dacă nu ne calificăm. Nu sunt atât de bun la calcule, dar matematica îmi spune că avem nevoie fie de o victorie cu Dinamo, fie de o victorie cu Timișoara pentru a ajunge în primele șase formații. Pentru mine e ultimul sezon ca antrenor și, indiferent de cum se va încheia, mi-a făcut plăcere să lucrez cu acest grup de jucători, merită felicitări. Am subliniat următoarea idee: Mergeți, luptați și bucurați-vă de baschet”

Căpitanul SCMU Craiova, Dragoş Diculescu, a declarat pentru baschet.ro: “Am intrat pe teren știind că lipsește un jucător important în rotația noastră. Cred că mentalitatea noastră a făcut diferență. Știam că Clujul este o echipă neînvinsă în campionat, dar am fost suficient de motivați și determinați să abordăm atitudinea de underdog și să mergem până la capăt să obținem victoria. Cu Steaua am intrat relaxați pe teren și acest lucru putea să ne coste. În momentul în care înfrunți o echipă precum Clujul nu îți permiți să dai mai puțin de 100%, că altfel rezultatul nu va fi în favoarea ta. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Am știut care sunt armele lor și am încercat cât mai bine cu putință să le anihilăm. Un lucru important este că jocul nostru ofensiv s-a îmbunătățit în comparație cu celelalte meciuri și asta e un lucru care ne bucură și sper să o continuăm tot așa pentru că urmează o perioadă foarte importantă pentru noi. Cred că această victorie ne dă moral”.