„Semnele de avertizare sunt puse să te protejeze!”

0
102

Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu autorităţile publice locale, derulează până vineri, 26 aprilie, „Campania de informare a populaţiei cu privire la conştientizarea riscurilor pătrunderii neautorizate în poligoanele aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi în zonele militare restricţionate”. Desfăşurată sub sloganul „Semnele de avertizare sunt puse să te protejeze!”, campania îşi propune să conştientizeze cetăţenii cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea măsurilor de siguranţă pe timpul pătrunderii neautorizate în poligoanele aparţinând M.Ap.N. şi în zonele militare restricţionate.

Campania prezintă două componente: una de informare publică, derulată prin intermediul mass-media locale şi care constă în transmiterea unor mesaje audio şi video de interes public şi cea de-a doua, de relaţii cu comunitatea, care are la bază întâlniri ale militarilor cu membri ai comunităţilor locale şi prezentarea detaliată a riscurilor la care se expun prin nerespectarea măsurilor de siguranţă pe timpul pătrunderii neautorizate în poligoanele aparţinând M.Ap.N. şi în zonele militare restricţionate.

În acest sens ieri, între orele 10.30 – 12.30, o echipă formată din ofiţeri din garnizoana Craiova se va întâlni cu elevii Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Podari, judeţul Dolj. Reprezentanţii Garnizoanei Craiova vor face elevilor o prezentare detaliată a riscurilor la care se expun prin nerespectarea măsurilor de siguranţă pe timpul pătrunderii neautorizate în poligonul de tragere aflat la intrarea în localitatea Podari.