Valeriu Zgonea deputat PSD: “Asumarea fără consultare a legii dialogului social este o absurditate”

0
184

Asumarea răspunderii Guvernului Boc pe legea dialogului social şi plafonarea salariilor profesorilor  a stârnit un val de nemulţumiri în rândul populaţiei, dar care nu au nici un ecou în rândul guvernaţilor. Reacţiile partidelor din opoziţie nu au întârziat nici ele să apară, ieri în Camera Deputaţilor parlamentarul PSD din Dolj Valeriu Zgonea, într-o declaraţie politică, a acuzat actuala guvernare “că întrece orice măsură în materie de cinism şi demagogie” iar asumările lui Emil Boc reprezentând “nu numai o formă de sfidare şi un exces periculos pentru democraţie, ci şi o mostră de ipocrizie”. Social-democratul a mai anunţat că Uniunea Social Liberală are un program economic realist, serios, pe care îl vor prezenta punct cu punct, îl vor discuta şi îl vor supune dezbaterii, pentru că esenţa democraţiei este dialogul şi participarea cetăţenilor la viaţa publică.

Valeriu Zgonea

Este de actualitate faptul că pedeliştii în frunte cu Emil Boc au criticat cu înverşunare Guvernul Tăriceanu pentru neaplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor. Acum au venit cu o reglementare împotriva aceleiaşi legi, prin care au plafonat salariile în Educaţie, nerespectând hotărârile instanţelor de judecată. “Cât timp guvernanţii nu respectă legile şi deciziile Justiţiei, este absurd să vorbim despre reforma statului, despre modernizarea României. La fel de absurdă este asumarea fără consultare a legii dialogului social. S-a mimat consultarea partenerilor şi s-a ajuns la o reglementare care limitează dreptul liber de asociere în sindicate la nivel naţional, dreptul la negociere colectivă şi durata Contractului colectiv de muncă. În plus, Consiliul Economic şi Social nu-şi mai realizează atribuţiile constituţionale, devenind o instituţie a dialogului civic, nu social, cum este definit în Legea fundamentală. Sindicatele au încercat fără succes un dialog pe tema acestui cod. Guvernarea Băsescu – Boc a demonstrat cu prisosinţă că nu înţelege sensul termenului „dialog”, aşa cum nu înţelege care sunt adevăratele probleme şi interesele cetăţenilor români. Propun ca Guvernul să-şi asume nu numai răspunderea, ci şi responsabilitatea pentru toate măsurile aberante pe care le adoptă şi le aplică, pentru dezastrul în care a adus ţara” a declarat Valeriu Zgonea în faţa deputaţilor români.

“România este ţara în care corupţia a înflorit în ultimii ani”

Deputatul social-democrat consideră că a afirma cu seninătate că “România a devenit un model de redresare economică este o sfidare la adresa bunului simţ”, atâta timp cât: «România este ţara în care corupţia a înflorit în ultimii ani, iar sistemul ticăloşit s-a împletit armonios cu incompetenţa celor care guvernează, producând un dezastru pe care ni-l prezintă ca fiind reforma statului. Dacă modernizarea României înseamnă distrugerea statului social şi sfârşitul statului de drept, domnii Băsescu şi Boc sunt pe drumul cel bun! Vor încălca în continuare legile şi deciziile Justiţiei, vor tăia salariile cu 50%, vor închide cel puţin jumătate din şcoli şi spitale, vor disponibiliza încă 30% din numărul bugetarilor şi abia atunci vor desăvârşi “reforma” statului»!

Camera deputaţilor

“Guvernanţii vor organiza alegeri numai când şi unde poate câştiga PDL”

O altă problemă evidenţită de Valeriu Zgonea este legată de blocarea alegerilor din Baia Mare, de la data de 8 mai, numai pentru că PDL nu are candidat. Conform liderilor USL pedeliştii pregătesc o Hotărârea de Guvern privind suspendarea alegerilor din lipsă de fonduri. «În acest simulacru de democraţie, guvernanţii vor organiza alegeri numai când şi unde poate câştiga PDL, iar candidaţii Uniunii Social Liberale vor beneficia de un tratament „adecvat”, de la diverse injurii la agresiuni fizice, cum s-a întâmplat recent la alegerile din comuna Horea, din judeţul Tulcea. Investiţiile vor lua acelaşi drum al clientelei politice, combinând în mod fericit datoriile şi cumpărarea voturilor. Aceasta este România „modernizată” de guvernarea Băsescu – Boc, un adevărat „model” de democraţie şi redresare economică! Aceasta este România guvernată de Băsescu şi Boc, ţara în care s-au pierdut 15% din locurile de muncă, iar preţurile alimentelor cresc de la o zi la alta! Nu sunt bani pentru Sănătate şi Educaţie, dar un kilometru de drum judeţean din Suceava a ajuns să coste peste 1.300.000 de euro!», a mai spus Valeriu Zgonea în declaraţia politică prezentată, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor.