Ruxandra Gruia a ieşit de la Terapie Intensivă

0
234

Ruxandra Gruia, tânăra împuşcată de tatăl ei săptămâna trecută, a ieşit de la Terapie Intensivă, fiind mutată într-un salon al Secţiei de Chirurgie Toracică, pentru că starea ei de sănătate este bună. Medicii spun însă că aceasta va avea nevoie de consiliere psihologică şi după externare, mai ales că luni, un apropiat al familiei care a vizitat-o i-a spus ce s-a întâmplat cu părinţii ei.

Ruxandra Gruia

Medicii spun că Ruxandra Gruia, de 24 de ani, împuşcată de tatăl ei, fostul poliţist Nelu Gruia, pe 13 aprilie a.c., se simte bine. Tânăra a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă după ce Nelu Gruia a împuşcat-o de două ori, ambele gloanţe penetrându-i plămânul. După ce a stat la Terapie Intensivă până când medicii au fost siguri că starea sa de sănătate este bună, luni s-a luat decizia transferării acesteia într-unul din saloanele Secţiei de Chirurgie Toracică. “Evoluţia pacientei este favorabilă, se simte bine astfel că ieri (n.r.-luni) a ieşit de la Terapie Intensivă. Este în continuare internată, la Secţia de Chirurgie Toracică, urmând ca data externării să fie decisă de medicul curant. Beneficiază de consiliere psihologică încă din prima zi şi, având în vedere drama prin care a trecut, considerăm că va avea nevoie de consiliere şi în perioada următoare”, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Încă de când s-a trezit din anestezie, după operaţie, fata a întrebat de părinţii ei, în special de starea mamei sale, însă cadrele medicale au evitat să-i spună ce s-a întâmplat. Numai că luni, un apropat al familiei, care a vizita-o, i-a spus cum s-a sfârşit tragedia.

Cât despre Andrei Gruia, fratele Ruxandrei, acesta nu a fost încă audiat de procurorul care anchetează incidentul, o decizie în acest sens urmând să fie luată în zilele următoare. Oamenii legii ştiu că tânărul nu era în încăperea în care s-a petrecut tragedia şi, cum nu aude, mărturia acestuia nu poate aduce prea multe lămuriri anchetatorilor.

Reamintim că miercuri, 13 aprilie a.c., Nelu Gruia, fostul şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Dolj, şi-a împuşcat mortal soţia, şi-a rănit grav fiica, apoi s-a împuşcat şi el, decedând ulterior, pe masa de operaţie.