Gala Premiilor GTV: Ion Prioteasa şi Antonie Solomon, în topul preferinţelor doljenilor

0
160
Ion Prioteasa

Postul local de televiziune, GTV, condus de Cosmin Gagiu, a împlinit un an de activitate, aniversat luni seară cu festivitatea „Gala premiilor GTV”,  eveniment ce a avut ca protagonişti politicieni, reprezentanţi ai administraţiei locale, manageri de instituţii, purtători de cuvânt, scriitori şi artişti. Activitatea şi credibilitatea lor a fost apreciată şi premiată de telespectatori, prin vot exprimat chiar pe site-ul televiziunii. Cele mai multe voturi au fost acordate preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. 96.000 de cetăţeni l-au apreciat pentru promptitudine şi diplomaţie. Numărul mare de votanţi i-a adus însă şi „Premiul de popularitate”. Rămânând tot în planul activităţii administrative, craiovenii îl preferă la conducerea oraşului pe Antonie Solomon, desemnat cel mai iubit primar. Şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea a fost votat pentru obiectivitate şi transparenţă. Totodată, Alin Mitrică, administratorul Judeţului Dolj a fost premiat pentru buna gestionare a banului public.

Antonie Solomon

Managementul instituţiilor, în viziunea comunităţii locale

În ceea ce priveşte managementul instituţiilor, Eugen Călinoiu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj a fost premiat pentru transparenţă şi performanţă, dar şi pentru aplicarea reformei în finanţe, Daniel Baciu- directorul Casei de Pensii Dolj – pentru colaborare şi transparenţă în relaţii cu pensionarii, Lucian Dindirică directorul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman” pentru promovarea  instituţiei pe plan local, dar şi pentru implementarea programului „Biblionet” prin care bibliotecile din judeţ au beneficiat de dotare cu calculatoare şi Internet, şi Florin Stancu directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, pentru susţinerea adopţiilor. De asemenea, Mihaela Mocanu directorul OIR POSDRU SV Oltenia  a fost premiată pentru atragerea de fonduri europene prin numeroasele proiecte elaborate.

Radu Canţăr

Liderii politici- premiaţi pentru activitate

Preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor a fost apreciat pentru activităţile politice derulate, dar şi pentru promovarea culturii olteneşti în calitate de director al Muzeului Olteniei. Totodată, Radu Canţăr – preşedintele organizaţiei de Tineret a PSD Craiova a fost premiat pentru promovarea tinerilor în politică, iar Daniela Tarniţă-preşedintele organizaţiei de femei a PSD Dolj- pentru implicarea femeilor în politică. Şi Cristina Calangiu, preşedintele PNL Craiova, s-a numărat printre liderii politici premiaţi, fiind apreciată pentru perseverenţa în dezbaterile publice.

Concurs de Miss pentru invitaţii Galei

„Gala Premiilor GTV” a inclus şi un concurs de Miss, cu nouă candidate dintre care au fost desemnate trei finaliste: „Miss GTV”, „Miss popularitate” şi „Cea mai sexi olteancă”. Calităţile concurentelor au fost lăsate la aprecierea bărbaţilor din sală, care de altfel au format juriul competiţiei. Preşedintele forului a fost Eugen Călinoiu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj, desemnat la începutul concursului, el fiind singurul care a ridicat mâna pentru o asemenea misiune. Concurs de Miss a fost şi pentru copii- Minimiss. Şapte băieţi şi şapte fete au concurat pentru premiile „Prinţesa curcubeului” şi „Prinţul Curcubeului”. La finalul programului invitaţii au gustat din tortul festiv, comandat tematic, în formă de televizor.

Scriitorii şi artiştii anului

În plan cultural, scriitorii anului au fost desemnaţi Nicolae Bălaşa şi Beatrice Bălaşa, iar la categoria artişti cei mai bine cotaţi sunt Constantin Enceanu, Emilia Ghinescu Turcu, Petrică Mâţu Stoian, Neta Soare, Jeni Nicolau, Victoriţa Cică şi Mirela Radu.

Purtătorii de cuvânt, premiaţi pentru activitatea lor

Au fost premiaţi şi purtătorii de cuvânt ai instituţiilor locale, agent Amelia Căprărin – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, lt Ionuţ Ţapu- Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, lt. Cosmin Mirea- Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova, Daniel Barbu- Penitenciarul Pentru Minori şi Tineri Craiova.