Autorul unui accident mortal de anul trecut, reţinut de poliţişti

0
49

Un tânăr de 26 de ani din oraşul Filiaşi, care, în luna octombrie a anului trecut, în timp ce conducea cu viteză excesivă un autoturism deşi avea permisul suspendat, a accidentat mortal o femeie a fost reţinut pentru 24 de ore în cursul zilei de luni. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Filiaşi ieri, cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a respins propunerea, dispunând faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal din 2010, privindu-l pe Adrian Ulăreanu, de 26 de ani, din oraşul Filiaşi, învinuit de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism având acest drept suspendat, în cursul zilei de luni, împotriva acestuia s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Decizia a fost luată după ce procurorii au primit rezultatul expertizei tehnice a autoturismului, din care rezultă că vina pentru accident îi aparţine conducătorului auto, care circula cu o viteză de 120 km/h în localitate, noaptea, pe ploaie.

Fapta s-a petrecut anul trecut, pe 20 octombrie, puţin după ora 21.00, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, la km 255+500. Un autoturism marca Alfa Romeo, cu numărul de înmatriculare DJ-14-GUM, care circula dinspre Craiova către Filiaşi, condus de Adrian Ulăreanu din Filiaşi, a lovit în plin o femeie. Victima, care a decedat pe loc, a fost găsită la mai bine de 10 de metri distanţă de locul impactului, în şanţul de pe cealaltă parte a drumului. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a putut face altceva decât să constate decesul femeii. Aceasta a fost identificată, stabilindu-se că este Maria Cămăraşu, de 40 de ani, din comuna Brădeşti, şi, din verificările efectuate de poliţiştii de la Rutieră a reieşit că acesta se angajase în traversarea străzii prin loc nemarcat şi fără să se asigure.

Tot atunci, în urma verificării în baza de date, poliţiştii au stabilit că Ulăreanu avea permisul de conducere suspendat pentru că fusese prins băut la volan. De la momentul accidentului, se pare că tânărul a continuat să “contabilizeze” diverse abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice astfel că, acum când au primit şi raportul expertizei în cazul accidentului mortal, procurorii au decis să solicite arestarea preventivă a bărbatului, considerând că prezintă pericol social. Ieri după-amiază însă, Judecătoria Filiaşi a respins propunerea Parchetului şi a dispus faţă de Adrian Ulăreanu măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.