Aida Virginia Ionescu, inspector general – adjunct al ISJ Dolj: “Organizare foarte bună, la proba de Limba şi literatura română, din cadrul simulării Evaluării Naţionale, prezenţă de peste 85%”

0
884

Astăzi, a avut loc simularea examenului de Evaluare Naţională, prima probă, cea de Limba şi literatura română, pentru elevii clasei a VIII- a, subiectele fiind unice în toată ţara, conform metodologiei. În Dolj, au fost 154 de centre de examinare, 4.944 de elevi fiind înscrişi. Din total, procentajul de prezenţă a fost de 85,48%, un elev fiind eliminat, din examen, din cauza unui telefon mobil aflat asupra sa, care i-a sunat în timpul probei. Mâine va avea loc proba la Matematică, unde este înregistrat acelaşi număr de elevi.

În Dolj, nu au fost probleme deosebite, doar un singur elev fiind eliminat, deoarece, în timpul examenului, i-a sunat telefonul mobil, pe care îl avea asupra sa. “A fost o foarte bună organizare. Procentul de prezenţă a fost de 85,48 %. Am avut doar un singur eliminat. Din cele 154 de centre, 84 au fost atent monitorizate, iar celelalte vor intra, mâine, 21 martie, în acelaşi proces, la Matematică. Şi la această probă, este acelaşi număr de înscrişi şi sperăm tot la o prezenţă mare”, a precizat prof. Aida Virginia Ionescu, inspector general – adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Naţională, în acest an şcolar.