Conferință organizată de Ambasada SUA în România

0
387

Ambasada SUA vă invită marţi, 26 martie 2019, la o videoconferinţă interactivă despre dezinformare, ştiri false, propaganda rusă şi efectele ei asupra României şi relaţiilor bilaterale. Din Washington DC, invitatul acestei conferinţe va fi Brian Whitmore, analist principal specializat pe Rusia, Radio Europa Liberă/Radio Libertate (RFE/RL).

Brian Whitmore este analist principal specializat pe Rusia pentru RFE/RL. Este autorul blogului The Power Vertical, al podcastului The Power Vertical şi al rubricilor the Daily Vertical şi the Morning Vertical, toate dedicate chestiunilor ruseşti. Înainte de a se alătura echipei RFE/RL în 2007, Whitmore a lucrat timp de opt ani la Boston Globe, întâi în redacţia de la Moscova, apoi la Praga, în calitate de corespondent pentru Europa Centrală şi de Est. Anterior, a fost corespondent politic şi editorialist la The Moscow Times şi la publicaţia The Sankt Petersburg Times. De asemenea, a predat relaţii internaţionale la Universitatea din South Carolina şi a fost lector invitat la Facultatea de Relaţii Internaţionale a Universităţii de Stat din Sankt Petersburg, Rusia şi la Universitatea Naţională Mechnikov din Odessa, Ucraina. Articolele lui Brian Whitmore au apărut în importante publicaţii occidentale despre relaţii internaţionale, inclusiv The Atlantic, The New Republic, Foreign Policy şi Newsweek şi i se solicită frecvent comentarii politice de către CNN, BBC şi NPR.

Vor participa la această videoconferinţă jurnalişti şi studenţi de la facultăţi de specialitate. Discuţia se va desfăşura în limba engleză.  Se vor alătura participanţi din București, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” (Craiova, strada „Mihail Kogălniceanu” nr. 9.), Sala “Marin Sorescu”/American Corner, marţi,  26 martie 2019, ora 14.00. Accesul se va face începând cu ora 13.00, pe baza actului de identitate.