Ziua Internaţională a Fericirii, sărbătorită astăzi

0
227

Ziua fericiriiZiua Internaţională a Fericirii este sărbătorită în fiecare an la data de 20 martie, fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. Evenimentul a fost marcat, zilele trecute, de Asociaţia Tineretului ONU – filiala Craiova şi, potrivit coordonatorului, Adnana Greşiţă, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Carol I”, „şi-a propus să îi desprindă pe oameni de la rutina lor zilnică pentru a le aminti că viaţa este scurtă şi că trebuie să învăţam să ne bucurăm de toate lucrurile mici care ni se întâmplă”.

Astfel, joi, 16 martie, între orele 12.30-14.30, în centrul oraşului, membrii asociaţiei au dăruit trecătorilor îmbrăţişări şi bileţele prin intermediul cărora i-au îndemnat să zâmbească mai des şi să privească viaţa într-o manieră mai optimistă. „Am observat oamenii care trec pe stradă, aceştia sunt grăbiţi, neatenţi şi chiar agitaţi. Aşa că ne-am decis să facem proiectul pentru a le aminti că e bine să zâmbim şi să apreciem lucrurile care ne înconjoară. Oamenii au fost foarte încântaţi de ideea proiectului, au interacţionat cu noi, ne-au spus poveştile lor şi mulţi chiar ne-au mărturisit că le-am făcut ziua mai bună. Consider că acest proiect a fost un real succes!”, apreciază Adnana Greşiţă.

  Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizaţie non-guvernamentală, ce se ghidează după sloganul „Open your mind, improve our world!” şi are drept scop promovarea valorilor Naţiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurare. Filiala Craiova a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor şi proiectelor pe care le implementează.