Dolj: Intervenţii ale pompierilor doljeni în week-end

0
229

pompiÎn perioada 18.03.2017 – 20.03.2017, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 5 incendii  şi în 54 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În week-end,  Secţia Pompieri Băileşti şi Secţia Pompieri Craiova – punct de lucru Filiaşi au fost solicitate să intervină pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată pe raza localităţilor  Băileşti şi Brădeşti – Meteu. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiile se manifestau la vegetaţie uscată şi gunoi menajer pe o suprafaţă de aprox. 100 ha. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii deschise).

În data de 18.03.2017, ora 00.45, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în mun. Calafat. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la mobilierul unei camere de locuit cu posibilitate de propagare si la celelalte camere. În urma incendiului a ars mobilierul dintr-o cameră şi articole textile. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza jarului (scântei).

În data de 19.03.2017, ora 11.55, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la interiorul unei camere de locuit cu posibilitate de propagare şi la celălalte. În urma acestuia a ars aprox. 4 mp parchet lemn, o fereastră din lemn şi o draperie. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei flăcări (foc deschis în spaţii închise).