Se lansează „Filosofia chiriaşului grăbit”

0
245

Editura „Aius”, revista „Mozaicul” şi Adunarea pentru Filosofie organizează astăzi, ora 17.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, lansarea cărţii „Filosofia chiriaşului grăbit”, de Lorena Stuparu. Alături de carte şi de autoare vor fi lect. univ. dr. Viorel Ghenea, drd. Luiza Mitu, prep. drd. Ionuţ Răduică, asist. univ. dr. Cristinel Trandafir şi Xenia Karo-Negrea. Provocaţi de carte, tinerii filosofi vor conduce o dezbatere pe tema „Ce înseamnă că eşti acasă?”.

După cum precizează editorul, «volumul „Filosofia chiriaşului grăbit” grupează o serie de studii şi eseuri pe teme filosofice şi estetice a căror unitate se regăseşte (mai mult sau mai puţin direct) în noţiunea de locuire plurală şi culturală a lumii. Numai omului îi este dat să locuiască, şi aceasta pentru că numai el îşi creează locuirea, în timp ce alte vieţuitoare se adăpostesc sau se ascund».

Lorena Stuparu (n. 1962) este cercetător ştiinţific la Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române (Bucureşti). Este membră a Societăţii Internaţionale „Toma d’Aquino”, secţia română (din 2007), şi membră a Societăţii Române de Filosofie (din 2009). A efectuat mai multe stagii de cercetare în străinătate (Paris, Bruxelles, Praga, Moscova), iar în prezent participă la un program postdoctoral la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

 

Adunarea Pentru Filosofie (APF) este constituită din studenţi, absolvenţi, prieteni şi admiratori de toate vârstele ai Filosofiei. Gruparea organizează „Întâlnirile Adunării pentru Filosofie”, la fiecare două săptămâni, sâmbăta, începând cu ora 17.00. Un alt proiect în desfăşurare este „Pagina de sâmbătă seara”. Tinerii distribuie în spaţiul public pagini tipărite cu fragmente semnificative din lucrări filosofice şi literare. Pentru mai multe informaţii: http://blog.adunareapentrufilosofie.ro sau http://www.adunareapentrufilosofie.ro.