Dragobetele, sărbătorit din nou în Băilești

0
573

Sub îndemnul „Iubiţi-vă pe-ndelete, în ziua de Dragobete”, Casa de Cultură „Amza Pellea” din Băileşti în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel” Băilești vor organiza și în acest an o manifestare legată de sărbătoarea Dragobetelui.

Duminică, 24 februarie 2019, elevi ai Liceului Tehnologic „Ştefan Anghel” vor străbate arterele principale ale oraşului și vor oferi domnişoarelor şi doamnelor flori şi baloane. Începând cu ora 10.00, membrii Ansamblului Folcloric „Bobocica” al Casei de Cultură „Amza Pellea” vor prezenta un spectacol de muzică și dansuri populare în piața civică a orașului, iar la ora 11.00, în sala de conferințe a acestei instituții, va avea loc un simpozion cu tema „Dragobetele, sărbătoare populară tradițională românească”.

„Scopul manifestării este de a face cunoscută această sărbătoare cu tradiții vechi și semnificații adânci în cultura românească, depășind cu mult simbolistica sărbătorii de import Valentine’s Day. Înainte de toate, Dragobetele reprezintă sfârșitul și începutul unui nou anotimp”, spun reprezentanții Casei de Cultură din Băilești, care în fiecare din ultimii ani au marcat printr-un eveniment această sărbătoare.