Workshop DS LEISURE, la Universitatea din Craiova

0
364

Asociația Langdon Down Oltenia – Centrul Educațional „Teodora” în parteneriat cu Universitatea din Craiova vor organiza o sesiune de dezbateri, având ca temă incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down în spațiile de agrement din municipiul Craiova. Discuțiile vor fi centrate asupra suportului necesar specialiștilor din sectorul de agrement pentru a permite persoanelor cu sindrom Down să trăiască experiențe pozitive în mediile de petrecere a timpului liber. Activitatea va fi interactivă și va oferi participanților posibilitatea să înțeleagă particularitățile și nevoile oamenilor cu sindrom Down.

           Evenimentul  se va desfășura astăzi, între orele 9.00 – 13.00, la Sala 19 a Facultății de Educație Fizică și Sport cu sediul în Craiova, str. Brestei nr.156, judeţul Dolj. Atelierul de lucru se organizează în cadrul proiectului european „DS LEISURE – Program de formare pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu sindrom Down prin petrecerea incluzivă a timpului liber” . DS LEISURE este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+ 2017.

     Proiectul DS LEISURE urmărește creșterea competențelor atitudinale, abilităților și cunoștințelor persoanelor cu sindrom Down, familiilor acestora, specialiștilor și voluntarilor din sectorul de agrement,  în ceea ce privește implementarea activităților incluzive de timp liber printr-un program inovator de formare.

Pe parcursul proiectului, Consorțiul European va dezvolta materiale de pregătire, experiențe practice și o platformă online pentru implementarea metodologiei de formare pentru aproximativ 120 de persoane cu sindrom Down, familii, specialiști de sprijin și 40 de specialiști din sectorul de agrement care vor fi instruiți și vor participa la validarea rezultatelor proiectului, creând un prim impact direct.

***

Consorțiul european este format din 6 entități:

  • Patru ONG-uri care lucrează în domeniul sindromului Down, după cum urmează: Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora – ALDO-CET Băilești, România, în calitate de coordonator, Associazione Italiana Persone Down Onlus, Roma, Italia, Stichting Downkidsinternational, Olanda, Down Sendromu Dernegi, Istanbul, Turcia, în calitate de parteneri.
  • Două universități: Universitatea din Craiova (România), în calitate de partener expert în activități de timp liber și Aristotelio Panepipstimio Thessalonikis (Grecia), în calitate de partener expert în dezvoltarea instrumentelor TIC adaptate persoanelor cu dizabilități.