Felgueiras, Gardoş şi Andre Santos, ţinte pentru finiş în forţă

0
108

Universitatea Craiova a negociat cu cei trei jucători, care urmau să semneze aseară, înaintea încheierii perioadei de transferuri

Mario Felgueiras

Pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri, Universitatea Craiova a încercat să-şi acopere posturile deficitare, pentru a lupta cu şanse reale la titlu în cele 11 meciuri rămase din campionat, dar şi în tentativa de a cuceri Cupa României. „Am cel puţin două posturi neacoperite şi mai am nevoie de jucători” a spus Devis Mangia înaintea meciului cu FC Voluntari. Fostul internaţional Florin Gardoş şi portughezii Mario Felgueiras şi Andre Santos sunt jucătorii pe care Universitatea i-a ofertat, iar aseară, înaintea încheierii perioadei de transferuri, urmau să semneze contractele.

Felgueiras a fost desemnat cel mai bun străin din Liga I

Pentru postul de portar, Ştiinţa a încercat să-i aducă în pauza competiţională pe italienii Seculin şi Pigliacelli, dar nu a reuşit, iar în primele meciuri ale anului Calancea şi Mitrovic au confirmat că nu pot fi soluţii viabile. Astfel, Universitatea l-a contactat pe portughezul Mario Felgueiras, fost campion cu CFR Cluj, pentru care a evoluat în perioada 2012-2014, remarcându-se inclusiv în Champions League. Lusitanul în vârstă de 31 de ani, cotat acum la 300.000 de euro, a apărat în 15 meciuri din actualul sezon la Pacos Ferreira (locul 15 în prima ligă portugheză), dar a avut o intervenţie chirugicală la o mână şi în ultima vreme a fost rezerva brazilianului Defendi. Craiova îl va împrumuta pe Felgueiras până la finalul acestui sezon, el fiind legat de Pacos pentru încă 3 ani. Format de Sportung Lisabona, Felgueiras a evoluat în cariera sa în ţara natală, la Espinho, Portimonense, Braga, Setubal, Rio Ave şi a fost adus în România la FC Braşov, de unde a fost transferat la CFR Cluj, fiind desemnat cel mai bun străin din Liga I la acea vreme. Formaţia ardeleană l-a vândut cu 1 milion de euro în Turcia, la Konyaspor, dar acolo nu s-a impus şi s-a întors în ţara natală, la Pacos Ferreira, acum doi ani.

Florin Gardoş a costat aproape 7 milioane de euro, acum 4 ani

Florin Gardoş

Un alt compartiment cu probleme la Universitatea Craiova este cel defensiv. Datkovic a plecat în Polonia, iar Spahija este indezirabil, fiind trimis la echipa a doua, în timp ce Popov are constant probleme medicale. S-a încercat aducerea lui Valerică Găman, dar FCSB i-a oferit un salariu mai atractiv. În aceste condiţii, gruparea din Bănie a încercat varianta Florin Gardoş. Fostul internaţional român, transferat de la FCSB la Southampton pentru aproape 7 milioane de euro acum 4 ani, nu a mai evoluat în ultimii ani la formaţia din Premier League, după ce în 2015 a suferit o gravă accidentare la genunchi. Ajuns acum la 29 de ani, Gardoş mai are contract cu „Sfinţii” până în vară, cu posibilitate de prelungire pentru încă un sezon, dar el a mai evoluat în ultima vreme foarte rar, chiar şi  la echipa a doua a clubului, iar la prima formaţia a evoluat ultima dată în urmă cu un an. Gardoş a negociat recent şi cu liderul din Ungaria, Ferencvaros, iar în vara trecută a fost dorit de Dan Petrescu, la CFR Cluj, formaţia care în cele din urmă l-a preferat pe Kevin Boli, de la Viitorul.

Andre Santos are două selecţii în naţionala Portugaliei

Andre Santos

Universitatea Craiova l-a achiziţionat totodată pe portughezul Andre Santos, care are 29 de ani, este mijlocaş central şi vine de la Arouca, ocupanta locului 3 în liga a doua portugheză, pentru care a jucat 18 meciuri în actuala stagiune, fără să marcheze. Format la Sporting Lisabona, a mai evoluat la La Coruna, Metz, Guimaraes, Balikesir. Clubul din Bănie a apelat la această variantă pentru a le oferi concurenţă lui Mateiu şi Zlatinski, în condiţiile în care Fausto Rossi nu va mai juca în acest sezon, iar Ovidiu Bic, jucătorul adus pentru 200.000 de euro de la Mediaş, nu a confirmat, adaptându-se mai greu, după spusele lui Devis Mangia. Andre Santos a sosit aseară la Craiova pentru a semna contractul. Fotbalistul care va împlini în curând 29 de ani are şi două selecţii în naţionala Portugaliei, însă în urmă cu 7 ani, în amicalele cu Luxemburg, scor 5-0, fiind integralist, şi cu Finlanda, scor 2-0, în care a evoluat în ultimul sfert de oră.

În ultimele zile s-a vehiculat şi posibilitatea venirii în Bănie a unuia dintre cei mai buni jucători din Liga I în actualul sezon, brazilianul Jo Santos, de la CSMP Iaşi, pentru care Universitatea ar fi înaintat o ofertă de 250.000 de euro, însă transferul a rămas la stadiul de zvon.