Tramvaiul aşteaptă recepţia la Calea Bucureşti

0
436

Craiovenii mai au de aşteptat până vor circula, din nou, cu tramvaiul prin centrul oraşului. Deşi şantierul la calea de rulare a fost terminat demult,  conducerea RAT Craiova spune că toate cele 13 tramvaie care au fost recondiţionate vor fi repuse pe linie atunci când se vor încheia şi lucrările de reabilitare la Calea Bucureşti.

Tramvaiul este pregătit, din toate punctele de vedere, să intre pe linie, dar nu poate circula deocamdată deoarece mai sunt câteva lucruri de pus la punct cu Calea Bucureşti. Directorul RAT Craiova, Sorin Manda, a explicat că, în ciuda insistenţelor din partea cetăţenilor, nu se poate repune pe şine tramvaiul decât atunci când se va termină cu totul proiectul de modernizare a străzii. „Partea electrică a tramvaiului, cu tot cu firul de contact sunt gata, dar întrucât nu se poate face o recepţie parţială a străzii Calea Bucureşti, mai trebuie să aşteptăm până se termină cu totul. Din acest motiv nu putem să ştim cu exactitate când vom da drumul la tramvai”, a explicat Sorin Manda.

Calea de rulare trebuie, mai întâi, concesionată

Potrivit acestuia, municipalitatea craioveană a solicitat discuţii cu constructorul de la Calea Bucureşti, urmând să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a se stabili cât de repede se pot termina lucrările ce au mai rămas de executat. „Eu sper ca lucrarea în totalitate să se termine cât mai repede posibil şi să se facă recepţia la Calea Bucureşti. Abia atunci noi vom putea să preluăm, prin concesiune sau printr-o altă formă, calea de rulare şi să repunem tramvaiul pe linie”, a precizat directorul societăţii de transport. Sorin Manda a mai spus că îşi doreşte, personal, să dea drumul la tramvai cât mai curând deoarece mulţi oameni au început să întrebe acest lucru „iar noi chiar nu avem nimic de ascuns cu aceast lucru”.

În iunie, vor fi 15 tramvaie recondiţionate

În momentul în care RAT Craiova va prelua în administrare calea de rulare, care a fost reabilitată în vară, tramvaie vor circula din nou. Societatea are pregătite un număr de 12 tramvaie care au fost recondiţionate de angajaţii proprii, pe parcursul acestei veri. „În depoul nostru există 12 tramvaie care au fost recondiţionate, atât pe interior, cât şi la exterior. Putem să circulăm cu acestea de îndată ce avem calea de rulare în administrare. Mai lucrăm la încă un tramvai, deci în total vor fi 13 pentru că şi acesta este aproape gata”, a mai spus Sorin Manda. Potrivit acestuia, până în luna iunie, RAT Craiova va avea la dispoziţie 15 tramvaie recondiţionate din fonduri proprii.