Autorităţile sanitare solicită Colegiului Medicilor să rezolve cazurile de malpraxis

0
109

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, Colegiul Medicilor este instituţia care ar trebui să rezolve cazurile de malpraxis. De asemenea, pe viitor, se doreşte o implicare mai consistentă şi a societăţilor de asigurări.

Recent, autorităţile sanitare au anunţat că până în vara acestui an va fi elaborată o nouă lege a malpraxisului. Noul pachet legislativ ar urma să asigure o mai mare acurateţe în analiza cazurilor în care medicii sunt suspectaţi că au greşit din punct de vedere profesional.

De asemenea, vor fi analizate aspectele ce trebuie modificate, astfel încât un bolnav care este victima unui malpraxis să fie despăgubit. În acest sens, vor conta, mai mult decât până în prezent, modul în care se va aplica procesul de mediere sau cum se vor selecţiona experţii. Toate aceste chestiuni tehnice vor fi discutate în următoarea perioadă de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ce ai Colegiului Medicilor din România şi de reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Oficialii din Ministerul Sănătăţii au anunţat, totodată, că intenţionează ca atunci când Legea Sănătăţii va fi finalizată să întocmească un plan de comunicare cu pacienţii, astfel încât aceştia să-şi cunoască drepturile, mai ales cele referitoare la malpraxis.