Alb-albaştrii sub lupă – meciul de la Giurgiu

0
439

Pigliacelli – Două situaţii au fost la poarta sa. La gol, era greu să intrervină, nu i se poate imputa. Budescu a executat foarte bine, mingea a coborât între portar şi linia jucătorilor, era riscant să ieşi, numai printr-un reflex miraculos putea evita deschiderea scorului. În finalul primei părţi, italianul l-a blocat bine pe Stahl în situaţie de unu la unu, dar nici execuţia nu a fost una inspirată, mai degrabă a fost o minge împinsă spre Pigliacelli. Mai puţine mingi jucate cu piciorul de goal-keeper-ul italian în acest meci, probabil nici coechipierii nu au vrut să rişte, să-l pună în situaţii dificile, în condiţiile în care terenul era îngheţat.

Vlădoiu – O evoluţie destul de discretă. A vrut să centreze de câteva ori şi a ratat execuţia de fiecare dată, de obicei îi ieşeau minim două centrări pe meci. În defensivă n-a avut probleme, cu excepţia unei faze la care s-a eliminat uşor în faţa lui Budescu, a ieşit aiurea din dispozitiv, dar Bărbuţ l-a „acoperit” şi a blocat centrarea.

Bălaşa – Nu a avut probleme în defensivă, uneori a ţinut prea mult mingea, dar nici soluţii pe construcţie nu prea au fost, mai ales pe un teren îngheţat, pe care orice preluare între linii pentru mijlocaşi era riscantă, mai ales dacă încercai să joci cu faţa la poarta adversă, contra  unui adversar care a stat în propria jumătate şi s-a dublat. Va fi suspendat în meciul cu Viitorul, deşi galbenul a fost încasat gratuit, a fost un duel pentru minge cu Budescu, nici fault nu trebuia dictat. Din păcate, la cele 6 cornere pe care le-a avut, Craiova n-a pus în pericol poarta gazdelor, pe un astfel de teren aceste faze sunt de speculat.

Constantin – A avut o evoluţie bună, a fost probabil fotbalistul care a jucat cele mai multe mingi. Pasele cu Bălaşa au părut exasperante, însă sunt necesare în special când mijlocaşii nu se eliberează pe tranziţia pozitivă, iar fundaşii laterali au urcat mai rar, au fost precauţi, în condiţiile în care Stahl sau V. Gheorghe puteau acţiona pe contre. Au fost destule schimbări de direcţie în jocul Universităţii, nu toate au depăşit oamenii de bandă ai gazdelor, iar când au făcut-o, nu au fost speculate de extremele Craiovei. A primit un galben asumat, i-a prins glezna adversarului.

Bancu – Mai ofensiv decât Vlădoiu, dar nici el nu a fost inspirat când a ajuns în preajma careului advers. A avut un şut destul de bun, cu dreptul, de la distanţă, puţin peste poartă. A centrat bine şi când Mamut a sărit fals, iar mingea a ajuns în mâna lui David Bruno.

Ofosu – Începuse bine, cu acţiunea şi pasa pentru ocazia lui Mamut, dar s-a stins repede. A irosit mingile din ofensivă, n-a mai reuşit să-şi depăşească adversarii şi a greşit la golul gazdelor, scăpându-l din marcaj pe Sousa. Poate cea mai slabă evoluţie a sa de când a venit la Craiova.

Mateiu – A apărut destul de mult între linii, a cerut mingea şi a încercat să lege jocul, deşi a avut şi momente de incoerenţă, nu a reuşit să verticalizeze aşa cum era cazul, dar nici variante nu a părut să aibă, a fost tentat de multe ori să mute jocul în extremă. Se observă şi la el lipsa jocurilor, a fost defazat în câteva rânduri, iar la cea mai mare ocazie a gazdelor l-a scăpat pe Stahl. A alergat foarte mult, se sacrifică, dacă va confirma şi cu Viitorul merită mai multe şanse de la Papură.

Nistor – A jucat destul de bine în prima repriză, a oferit şi pasa de gol pentru Cicâldău. În repriza a doua a fost singurul care l-a încercat pe puştiul din poarta Astrei, dar de la mare distanţă. După o oră de joc a părut să obosească, n-a mai avut luciditate, a greşit pase simple şi era cazul să fie înlocuit chiar mai devreme, astfel încât e surprinzătoare reacţia sa de nemulţumire când a ieşit de pe teren. El şi Mateiu trebuie să nu mai paseze înapoi după ce se recuperează mingea, nu e productiv să întorci acţiunea atunci când ai şansa să prinzi adversarul descoperit, deschis, aşezat pentru atac poziţional. Craiova nu se blochează cu toţi jucătorii sub minge, să joace pe contraatac, dar trebuie să profite de fazele în care recuperează mai sus, să dezvolte rapid jocul, să verticalizeze, altfel îi va fi greu, începând toate acţiunile de la fundaşii centrali, să transforme orice atac într-unul poziţional, fiindcă majoritatea echipelor din România se apără supranumeric, iar pe terenurile grele e aproape imposibil să le depăşeşti, trebuie să ai mare calitate sau să speculezi fazele fixe.

Căpăţână – A mai bifat o prezenţă, dar e clar că e un transfer ratat. De fapt, campania de transferuri de anul acesta o va costa pe Craiova acest sezon. Căpăţână, Mamut, Tudorie, Ofosu ori Câmpanu nu te pot ajuta să-ţi îndeplineşti obiectivele nici ca oameni de lot, iar în primul 11 nu au ce căuta. Screciu şi Câmpanu au atuul vârstei, dar măcar sporadic trebuie să arate ceva, să confirme că au potenţial.

Cicâldău – Remarcabilă acţiunea la golul egalizator, a evitat fundaşul cu preluare cu dreptul şi a marcat cu stângul, ajutat puţin şi de portarul Astrei, tânărul care i-a luat locul lui Lazar. O primă repriză bună, încheiată cu al şaptelea gol al său din acest sezon, dar în partea secundă nu s-a mai văzut, a fost destul de discret.

Câmpanu – A provocat lovitura liberă din care gazdele au deschis scorul, nu s-a achitat de sarcinile defensive. Avusese trei acţiuni până să fie înlocuit, a fost destul de activ, dar nu i-a ieşit mare lucru. Primul şut a fost ratat complet, spre aut de margine, la a doua situaţie a luftat cu stângul, evitând şutul cu dreptul, picior pe care nu se bazează, iar a treia oară i s-a suflat mingea in extremis, ratând şutul. Se aşteaptă mult mai mult de la cel care a costat o jumătate de milion de euro.

Bărbuţ – A intrat mai bine decât restul rezervelor, a fost activ, s-a apărat bine, dar n-a fost eficient în atac. A şutat cu stângul, iniţiativa a fost bună, chiar trebuia mai des încercat tânărul portar al Astrei, dar Bărbuţ parcă a ales momentul nepotrivit, erau coechipier liberi în careu.

Baiaram – Deşi Ofosu jucase slab, Baiaram n-a adus vreun plus. Fără iniţiativă, fără să-şi asume vreo acţiune, a jucat la alibi, n-a intrat deloc în joc.

Mamut – A avut acea ocazie din prima repriză, când şutul i-a fost deviat în corner, apoi nu s-a mai văzut. Poate decât atunci când a sărit fals, iar mingea a lovit mâna unui fundaş al Astrei, aflat în duel cu Bărbuţ, dar nu s-a dictat penalty. Trebuie să fie atent la intrările sale, destul de necontrolate, neglijente, ar putea face rost de o eliminare cât de curând.

Ivan – Nu s-a văzut, dar nici nu a avut mingi în adâncime, în spatele fundaşilor, unde putea să-şi pună în valoare viteza. A avut o minge pe sus în careu şi a dat senzaţia că nu ştie dea cu capul. E încercat pe toate posturile în atac, pe niciunul nu a dat randament. Poate ar fi trebuit împrumutat.