A început verificarea contractelor cu timp parţial de muncă

0
219

În perioada 13 – 23 ianuarie 2020, se va desfăşura Campania naţională, privind modul de respectare, de către angajatori, a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea, suspendarea, executarea, înregistrarea şi transmiterea în REVISAL a contractelor de muncă cu timp parţial.

Obiectivele campaniei sunt diversificate: identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale privind contractele individuale cu timp parţial, şi determinarea acestora să respecte prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă; creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor, în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în „relaţiile de muncă”; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative ce derivă din nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă. „Grupul ţintă” îl reprezintă angajatorii la care numărul contractelor individuale de muncă cu timp parţial este mai mare de 30% din numărul total de contracte individuale de muncă, indiferent de domeniul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

„ITM Dolj va afectua acţiuni de control cu caracter inopinat, la care angajatorii care fac parte din „grupul ţintă” şi nu numai, firmele care au salariaţi cu timp parţial vor fi verificate de mai multe ori, în zile şi la ore diferite, mcontractele de acest fel trebuind să cuprindă repartizarea programului de lucru, precum şi interdicţia salariaţilor cu timp parţial de a efectua ore suplimentare. Campania se vdesfăşoară atât în wekeend, cât şi noaptea”, a precizat Cătălin Mohora, inspector şef al ITM Dolj.