Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : „Summitul de la Sibiu, cel mai important eveniment al Preşedinţiei Consiliului UE”

0
707

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat în cadrul unei conferinţei de presă, susţinută ieri, la Craiova, că nu există priorităţi clare ale României, pe perioada preşedinţiei Consiliului UE şi că ar trebui cel puţin să se selecteze din cele 200 de dosare câteva şi să fie închise până la finalul mandatului. Cel mai important moment al preşedinţiei va fi Summitul de la Sibiu, care la fel ca cel de la Lisabona sau de la Nisa, va fi consemnat de istorie şi asta, pentru că în aceeaşi zi, se va decide viitorul Marii Britanii şi nu numai.

Cel mai important eveniment din această perioadă va fi Summit-ul de la Sibiu, va fi o reuniunea a Consiliului European, unde va participa preşedintele Iohannis, susţine vicepreşedintele Grupului PPE din PE. „Am să vă vorbesc despre Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. La Bucureşti s-a desfăşurat un prim eveniment, unde protagonistul a fost în mod foarte clar domnul Donald Tusk. Eu i-am mulţumit deja pentru discursul domniei sale. Al doilea moment a fost cel de la Strasbourg, unde a avut loc prezentarea „priorităţilor” în plenul Parlamentului European, unde, din păcate, au fost prezenţi puţini colegi, sala a fost aproape goală, un interes mic, iar priorităţile sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire, sunt numai priorităţi legate de activitatea obişnuită în Parlament şi în Consilium, pe dosarele legislative. De regulă, acestea nu sunt priorităţi, trebuie să spui care dintre dosarele aflate în lucru acum şi care sunt peste 200, ai vrea tu să se termine pe perioada preşedinţiei tale. Din păcate, s-a văzut clar, România nu are priorităţi politice, din păcate. După părerea mea, cel mai important eveniment din această perioadă va fi Summit-ul de la Sibiu, va fi o reuniunea a Consiliului European, unde va participa preşedintele Iohannis, un eveniment de mare importanţă, pentru că va defini viitorul Uniunii Europene. O direcţie care să facă Europa mai unită şi mai puternică care să facă faţă provocărilor viitoare. Va rămâne în istorie acest summit la fel ca şi Summitul de la Lisabona, Summitul de la Nisa, consemnate deja în istoria Uniunii Europene. Şi cred că trebuie să privim cu încredere către această reuniune, pentru că va avea loc la doar câteva ore după un moment important…ori ieşirea Marii Britanii din UE, ori prelungirea şederii acestui regat în familia europeană”, a explicat deputatul european Marian Jean Marinescu.