Două spectacole ale Teatrului ACT din Bucureşti, în ianuarie şi februarie, la Craiova!

0
168

Pe 9 decembrie 2014, Teatrul ACT din Bucureşti şi Marcel Iureş au adus primul spectacol la Craiova, în cadrul proiectului „Colibri într-un ACT”. După mai bine de 3 ani, parteneriatul cu Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” funcţionează, bucurând publicul. Alte două spectacole fiind anunţate în perioada următoare: „O intervenţie”, de Mike Bartlett, în regia lui Radu Iacoban, cu Ana Ularu şi Lucian Iftime, scenografia Cezarina Iulia Popescu (joi, 25 ianuarie, ora 19.00), şi „LUNGS”, de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, regia Nicolae Constantin Tănase, scenografia Adeline Andreea Bădescu (22 februarie, ora 19.00), ambele nerecomandate persoanelor sub 16 ani.

«Undeva în adâncul sufletului îmi amintesc că îmi eşti prieten pentru că pot să râd cu tine, pentru că pot să te cert, să te înjur şi, cel mai important, îmi eşti prieten pentru că ştiu că vei fi disponibil la orice oră din zi şi din noapte, atunci când voi avea nevoie de tine. Asta se întâmplă în spectacolul „O intervenţie”. Se operează pe viu şi fără anestezie o relaţie umană, cu toate implicaţiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoţie, cu disponibilitate şi cel mai important cu prezenţa. Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat în realitate. Textele sale stârnesc atât emoţia, cât şi inteligenţa publicului, iar „O Intervenţie” nu face excepţie. Replicile sale au zvâc, incisivitate, umor şi emoţie. Eu, ca tânăr regizor, am avut grijă să nu distrug coordonatele unei reţete cu succes aşteptat», spune regizorul Radu Iacoban.

Biletele, la preţul de 20 lei, se pot procura de la Agenţia Teatrului „Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.