Sorana Cârstea, în optimi la Australian Open

0
388

Sorana Cârstea, locul 78 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în turul 3 al competiţiei pe americanca Alison Riske, locul 42 mondial, scor 6-2, 7-6. Este cea mai bună performanţă a Soranei la turneul de la Antipozi.

Cârstea a controlat total primul set, având mai multe “winner-e” decât puternica adversară, care a contribuit şi ea cu destule erori neforţate. Riske a revenit şi a avut 3-1 în setul 2, dar Sorana a întors la 4-3. S-a mers apoi cap la cap şi s-a ajuns în tie-break, adjudecat de româncă, scor 7-2.

În optimile de finală ale turneului de la Melbourne, Cârstea va juca împotriva câştigătoarei dintre Garbine Muguruza Blanco, locul 7 WTA, şi Anastasija Sevastova, locul 33 în lume.

Românii Horia Tecău şi Florin Mergea, în perechi diferite, s-au calificat şi ei în optimi, cele ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open. Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, capi de serie numărul 11, au trecut în turul al doilea cu 6-3, 6-4 de olandezii Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop. Florin Mergea şi britanicul Dominic Inglot, capi de serie numărul 16, au câştigat în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 7-6 (2), în faţa francezilor Julien Benneteau/Jeremy Chardy.