Dolj: Efectivele de poliţişti suplimentate pentru acest week-end prelungit

0
325

politistAproape 500 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada minivacanţei de prilejuite de serbarea Zilei de 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române  pentru ca aceasta să fie petrecută în linişte de către doljeni.

În această perioadă, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a dispus măsuri speciale pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aproape 500 de poliţişti doljeni vor acţiona zilnic în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale prin creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, dar şi pentru a fi în măsură să intervenim cu celeritate maximă la toate sesizările venite din partea cetăţenilor. Poliţiştii urmează şi acţioneze în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Poliţiştii de la structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în echipe de siguranţă publică şi în filtre rutiere urmărindu-se depistarea conducătorilor auto care ar fi tentaţi să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în timp ce poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale vor acţiona pentru monitorizarea locurilor şi mediilor cunoscute cu potenţial criminogen şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

 • Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
 • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
 • Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.
 • În timpul deplasării cu maşina, cuplaţi sistemul de asigurare a portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone
 • Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.
 • Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.

Recomandări pentru siguranţa locuinţei:

 • Montaţi uşi confecţionate dintr-un material rezistent la acţiuni mecanice şi termice (metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei.
 • Achiziţionaţi sisteme de închidere/siguranţă de calitate
 • Instalaţi un sistem de alarmă antiefracţie care să fie conectat la dispeceratul unei firme de specialitate
 • Protejaţi ferestrele cu grilaj metalice, acolo unde este posibil accesul prin escaladare.
 • Când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Puteţi achiziţiona întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.