Richard Clayderman va concerta pe 8 martie la Craiova!

0
141

Richard Clayderman, supranumit „Prince of Romance”, va concerta în Craiova de Ziua Internaţională a Femeii, 8 martie! Artistul, intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de „cel mai de succes pianist din lume”, a pregătit un emoţionant concert dedicat femeii, pe care îl va susţine, cu începere de la ora 19.30, la Sala Polivalentă. Spectacolul se va desfăşura sub un generic sugestiv, „Ballade pour Elle”, şi va avea un playlist conceput special pentru a celebra doamnele şi domnişoarele. Biletele s-au pus în vânzare, la preţuri cuprinse între 50 şi 300 lei.

«Ballade pour Elle este o producţie grandioasă, marca Richard Clayderman, în care spectacolul auditiv este completat de un impresionant joc de lumini, oferind publicului o experienţă unică. Richard Clayderman va dărui prin acest concert cel mai preţios dar de suflet: muzica sa pură, sensibilă, din care radiază dragostea şi emoţia», precizează organizatorii – Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociaţia „Dracula”, care includ concertul în proiectului naţional cultural „Artă contra drog”.

Talentul său unic i-a adus lui Richard Clayderman statutul de superstar. A înregistrat peste 1.200 de melodii şi, în termenii unui jurnalist german, „de la Beethoven, nimeni nu a popularizat pianul în întreaga lume ca Richard Clayderman”. Promotor al unui stil aparte, „New Romantic”, în care îmbină amprenta sa originală cu elemente clasice şi pop, Richard Clayderman a înregistrat vânzări mondiale record, care însumează aproximativ 90 de milioane de discuri şi are un palmares de 267 de Discuri de Aur şi 70 de Platină. Pianistul a început să scrie istoria muzicală la 23 de ani, când a înregistrat Ballade pour Adelline, care a avut un succes imediat şi răsunător. Celebra piesă s-a vândut în 22 de milioane de exemplare, în 38 de ţări. Richard Clayderman susţine peste 200 de concerte anual, în săli arhipline, pe cinci continente.

Înainte de a veni la Craiova, Clayderman va concerta pe 7 martie la Sala Sporturilor din Braşov. Pe 9 martie, „Balade pour Elle” va răsuna la Sala Palatului din Bucureşti, unde invitat special va fi maestrul naiului Gheorghe Zamfir.

Biletele pentru spectacolul de la Craiova sunt disponibile la preţurile de 50, 100, 200 şi, pentru categoria VIP, 300 lei. Se pot achiziţiona de la Sala Polivalentă şi Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, ca şi de pe www.bilete.ro, www.myticket.ro şi www.eventim.ro.