Suspecţi de furturi “săltaţi” de poliţişti

0
148

Şase persoane de etnie romă au fost ridicate în urma unor percheziţii efectuate ieri-dimineaţă de poliţiştii Secţiei 1 Craiova şi de “mascaţii” Serviciului de Intervenţie Rapidă. Acestea sunt suspectate de comiterea unor furturi, la domiciliile lor fiind găsite şi ridicate bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei, suspectate că ar proveni din comiterea de furturi.

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă, au organizat, ieri-dimineaţă, o altă acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe. În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Craiova, poliţiştii au descins la domiciliile a trei persoane suspectate de comiterea unor furturi din locuinţe, respectiv Albert Sardaru, Edison Zlătineanu şi Claudiu Iortoman.

“Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor bunuri cu privire la care există suspiciuni că provin din comiterea unor infracţiuni de furt şi pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă. Este vorba despre bijuterii din aur şi argint, aparatură electronică şi telefoane mobile, valoarea acestora fiind de aproximativ 20.000 lei. În vederea audierii şi documentării activităţii infracţionale, poliţiştii au condus la sediul Secţiei 1 Craiova şase persoane”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Cei şase “săltaţi” de oamenii legii au fost Albert Sărdaru, Edison Zlătineanu, Antonio Banderas C., Elena Parnică, Camelia Codreanu şi Beatrice Zlătineanu. “Vedeta” Antonio Banderas, în vârstă de 16 ani, a fost preluată de poliţiştii Secţiei 2 Craiova, care îl cercetează într-o cauză penală referitoare la un furt din locuinţă, faptă comisă pe raza de competenţă a unităţii de poliţie. Reprezentanţii IPJ Dolj spun că cercetările sunt continuate în vederea stabilirii activităţii infracţionale a suspecţilor.