Viitorii ingineri, stagii de practică la standarde europene

7
834

Timp de şase luni – în perioada iulie decembrie 2015, 250 de studenţi ai Facultăţilor de Inginerie Electrică, respectiv Automatică, Calculatoare şi Electronică au fost parte integrantă dintr-un Proiect finanţat din fonduri europene, în timpul căruia au urmat stagii de practică, subvenţionate, iar cei mai merituoşi au beneficiat şi de premii băneşti. S-a dovedit a fi un succes pentru ambele părţi implicate – formatorii şi studenţii.

În ziua de 2 iulie, SC SITCO SERVICE SRL Craiova a început implementarea Proiectului „Stagii de practică – Parteneriat pentru integrarea tinerilor ingineri pe piaţa muncii”, a cărui finalizare va fi in ultima lună a acestui an, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, din fonduri europene, pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, din care 1,23 milioane de lei sunt nerambursabile. „Am implementat acest program în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi SC RELOC SA. Obiectivul general a vizat îmbunătăţirea calităţii procesului de formare şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru 250 de studenţi de la facultăţile cu profil tehnic din Craiova, prin efectuarea stagiilor de practică la potenţiali angajatori, acest lucru contribuind la facilitarea inserţiei studenţilor pe piaţa muncii. S-a urmărit şi întărirea relaţiei dintre mediul academic şi cel economic, prin dezvoltarea a cel puţin şapte parteneriate de practică între Universitatea din Craiova şi agenţii economici locali şi regionali. În cadrul proiectului, 200 de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică au beneficiat de o subvenţie individuală de 900 de lei, iar 50 de cursanţi de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică au primit câte 1.200 de lei, diferenţierea fiind făcută în funcţie de numărul zilelor de practică – 90, respectiv 120. De asemenea, cei mai buni 75 de studenţi, selectaţi riguros, au fost premiaţi cu câte 3.000 de lei”, a precizat  Mihaela Pîrvu, manager de proiect din partea SC SITCO.

Aprecieri din toate părţile

Principal partener a fost Universitatea din Craiova, care, prin vocea managerului tehnic de proiect – prof.univ.dr. Sergiu Ivanov, prodecan al Facultăţii de Inginerie Electrică – s-a arătat foarte mulţumită de proiect: „Sunt foarte bucuros pentru acest parteneriat şi alături de mine sunt şi colegii. Studenţii au căpătat i experienţă în plus care, sunt convins, le va fi de folos”. De asemenea, celălalt manager tehnic, de la RELOC,  Răzvan Prejbeanu, s-a arătat mulţumit de conlucrarea cu partenerii şi cu studenţii, între ei fiind viitorii specialişti. Nu este lipsită de importanţă nici perceperea cursanţilor. „A fost o posibilitate de dezvoltare a carierei, am căpătat experienţă şi deja avem un contcat cu piaţa muncii. Practica la SITCI a fost foarte bună. Eu mi-aş dori o viaţă în partea de soft şi, bineînţeles, lunând în calcul toţi factorii nu aş respinge astfel de cursuri viitoare”, a spus  Cristian Dima, student în anul III a Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică.

7 COMENTARII

  1. Banii au fost virati cu intarziere de catre autoritatea de management. Nu a fost vorba nici de “vrajeli”, nici “minciuni”, nici de un an, din moment ce intreaga perioada de implementare a proiectului a fost de mai putin de 6 luni (2 iul-31 dec)!
    Sunt curios daca, dupa ce banii vor intra (se pare ca joi, in Ajunul Craciunului), cei care au postat vor avea bunavointa de a face corectiile necesare. Asa ar fi frumos si corect. Ramane de vazut …
    Sergiu Ivanov, manager UCV

Comments are closed.