Stemele istorice ale Ştiinţei, avizate de CS Universitatea şi la nivel UE

0
404

Oficiul de Armonizare în Piaţa Internă, Mărci, Desene şi Modele, cu sediul la Alicante, în Spania a avizat deţinerea de către clubul de drept public a celor două embleme, cea în dungi şi cea cu leul

Emblemele legendarei Ştiinţa Craiova, cea în dungi şi cea cu leul, aparţin Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Aşa a decis justiţia din România, anulându-i în acelaşi timp lui Mititelu cele 5-6 „clone”, stemele asemănătoare pe care le înregistrase la OSIM. Clubul Sportiv de drept public „Universitatea Craiova” a înregistrat cele două sigle inclusiv la OHIM, respectiv Oficiul de Armonizare în Piaţa Internă, Mărci, Desene şi Modele, cu sediul la Alicante, în Spania, corespondentul OSIM-ului la nivelul Uniunii Europene. În acest moment, denumirea „Universitatea Craiova”, culorile şi stemele Ştiinţei pot fi folosite doar cu acceptul Clubului Sportiv şi al Ministerului Educaţiei, iar acest acord îl deţine echipa de fotbal CS Universitatea Craiova, care activează în Liga I. Directorul CSU, Pavel Badea, a promis că în curând va ceda stema cu leul Primăriei Craiova, să intre practic în patrimoniul oraşului.

„Am obţinut avizarea internaţională a celor două steme ale Universităţii Craiova, cea a clubului-mamă, în dungi, şi cea cu leul, a echipei de fotbal. În acest moment, la Craiova este o situaţie similară celei de la CSA Steaua. Stemele nu sunt ale copiilor, copiilor mei, ci ale craiovenilor. Sunt înregistrate internaţional, au avut termen de contestaţie şi nimeni nu le-a contestat. Eram obligat să fac acest lucru şi chiar îmi imput că nu am făcut-o mai devreme, pentru a evita ambiguitatea. Der altfel, Mititelu a contestat sigla noastră şi justiţia ne-a dat dreptate. Stema în dungi va rămâne la Clubul Sportiv, iar sportivii de la secţiile noastre o vor avea în piept. Stema cu leul pote fi folosită de echipa actuală de fotbal, în condiţiile asocierii dintre Clubul Sportiv, Primărie şi investitori privaţi. O condiţie esenţială pentru a putea folosi sigla este ca echipa de fotbal să joace în Bănie şi să reprezinte Craiova.  Aşa cum am promis, stema cu leul o voi dona Primăriei Craiova” a spus Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv de drept public „Universitatea Craiova”.

Totodată, echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a înregistrat la OSIM denumirile „Ştiinţa Craiova” şi „Campioana Unei Mari Iubiri”, dar şi imnurile Ştiinţei, astfel încât nu se mai pune în discuţie care este continuatoarea palmaresului Universităţii Craiova.