Sub umbrela platformei de responsabilitate socială „Energie pentru bine”, Grupul CEZ în România a desfăşurat proiectul „Acces, Energie, Recuperare” împreună cu Asociaţia pentru Copii cu Cerinţe Educative Speciale ACCES şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova. Beneficiari sunt copiii cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei ACCES.
Proiectul „Acces, Energie, Recuperare” a vizat îmbunătăţirea dotării Centrului de recuperare şi terapie ocupaţională din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Craiova (FEFS) cu echipamente pentru recuperare. Dotarea centrului a presupus o investiţie de 5.000 de euro şi s-a realizat în perioada septembrie – noiembrie 2014. Un număr mare de copiii cu dizabilităţi neuromotorii şi asociate au beneficiat de recuperare cu aproximativ 60 de voluntari studenţi kinetoterapeuţi. «Proiectul „Acces, Energie, Recuperare” a fost desemnat câştigător în urma unui concurs intern, în cadrul căruia membrii echipei s-au întrecut cu multă ambiţie în dezvoltarea ideilor care pot aduce un plus de valoare comunităţilor din care fac parte. (…) Ne bucurăm că am putut realiza acest proiect, în urma căruia micuţii cu dizabilităţi din cadrul Asociației ACCES se pot bucura de o şansă nouă la o viaţa normală», a declarat Mirela Dima, director executiv CEZ Vânzare, în cadrul conferinţei de presă desfăşurate ieri, cu ocazia finalizării proiectului.
Includerea în programul de recuperare a unui număr cât mai mare de copii cu dizabilităţi neuromotorii
Proiectul „Acces, Energie, Recuperare” a avut o serie obiective principale. Primul ar fi dotarea şi achiziţionarea de materiale şi echipamente pentru funcţionarea optimă a activităţilor de recuperare kinetică şi terapie ocupaţională din cadrul sălilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport puse la dispoziţia Asociaţiei ACCES. Al doilea obiectiv constă în includerea în programul de recuperare a unui număr cât mai mare de copii cu dizabilităţi neuromotorii şi asociate, îngrijiţi în familiile biologice. Cel treilea obiectiv a fost implicarea directă a peste 50 de studenţi voluntari kinetoterapeuți sub supravegherea, voluntară a cadrelor didactice universitare, medici de specialitate.
Proiectul „Acces, Energie, Recuperare” a luat naştere din dorinţa de a energiza progresul comunităţii locale şi are o finalitate nobilă orientată asupra copiilor cu dizabilităţi neuromotorii şi asociate şi care în absenţa unui sprijin extern nu pot avea parte de o integrare armonioasă în societate.