Tripleta ofensivă din Regie, în fieful CSU

0
284

Dacian Varga şi-a dat acordul pentru a veni în Bănie, lângă Ferfelea şi Curelea

Dacian Varga

Dacian Varga a debutat pentru CS Universitatea Craiova înainte de a semna contractul de joc. După ce a jucat o oră în amicalul de încheiere de an de la Clinceni, fostul jucător al Sportului Studenţesc s-a înţeles ieri pentru a evolua din retur la echipa antrenată de Ovidiu Stângă, alături de foştii săi colegi din Regie, Costin Curelea şi Viorel Ferfelea. „Îmi era dor să joc. Aici mi s-a părut un proiect foarte interesant, unde se vrea performanţă. La Craiova e nebunie, pentru că de multă vreme nu a mai fost fotbal în oraş, iar lumea vrea să vadă din nou o echipă puternică. Am venit să câştig trofee, nu să joc cu Craiova în Liga a 2-a. În primul rând, eu îmi doresc să ajungem în prima divizie, apoi să avem o echipă bună care să conteze în campionat, nu doar să fim acolo, la număr. Bine, nici nu poţi să spui că vrei titlul din primul an, pentru că e foarte greu, trebuie să fim realişti. Aş vrea ca fanii să vină la fiecare meci şi să ne încurajeze, fiindcă vrem să le aducem bucurie în suflet şi să câştigăm fiecare joc“ a declarat jucătorul pentru site-ul oficial al grupării din Bănie, cu care a semnat un contract pe doi ani şi jumătate. Varga este născut la Petroşani, are 29 de ani, evoluează ca mijlocaş ofensiv, a jucat la Sportul, Unirea Urziceni, Rapid, Kuban Krasnodar şi FC Vaslui. Are 4 selecţii în echipa naţională. Este fiul fostului jucător de la Dinamo, Ioan Varga.

Alţi trei „,maximi” se alătură CSU

CS Universitatea a strâns în curtea-i majoritatea componenţilor echipei de legendă Craiova Maxima. Pe preşedintele ei, Corneliu Andrei Stroe, l-a transformat în preşedinte de onoare, iar componenţii se află aproape in corpore în fieful clubului. Deja erau cooptaţi: Silviu Lung – antrenor cu portarii, Nicolae Ungureanu, scouter şi responsabil cu urmărirea viitorilor adversari, „Gheorghiţă” Geolgău – director general, iar de săptămâna aceasta au fost aduşi şi: Nicolae Tilihoi – ca director sportiv, fostul post al lui Geolgău, în timp ce Negrilă, Donose şi Beldeanu au fost numiţi scouteri. În condiţiile în care negocierile pentru „achiziţionarea” lui Ilie Balaci sunt avansate, practic au rămas „pe dinafară” doar Gabi Boldici, secundul lui Piţurcă de la naţională, Radion Cămătaru, Sorin Cârţu, Mircea Irimescu şi Aurică Ţicleanu, doar ultimul având uşa închisă la CSU, după declaraţiile de dragoste veşnică adresate lui Adrian Mititelu. Din nefericire, regretaţii Costică Ştefănescu şi Zoltan Crişan nu mai pot fi luaţi în calcul pentru vreun proiect.

Stângă şi-a luat preparator fizic olandez

Olandezul Laurens Ebben, în vârstă de 47 de ani, este noul preparator fizic al CS Universitatea Craiova. Ebben şi-a început cariera la Academia lui PSV Eindhoven, apoi a activat la MTK Budapesta (1999-2001), NAC Breda (2001-2006), Ajax Amsterdam (2006-2008), Panathinaikos Atena (2008-2011), apoi a profesat în China şi Paraguay. Laurens Ebben va lucra împreună cu Cornel Blejan pentru pregătirea fizică a alb-albaştrilor.