800 de polițiști îl caută pe deținutul evadat

0
472

Toată noaptea trecută, 800 de efective ale forţelor de ordine au fost mobilizate pentru căutarea unui deținutului care a evadat din arestul IPJ Dolj. Acesta nu a fost încă găsit.

Andrei Cristian Cruţan (23 de ani), condamnat definitiv la trei ani de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, a fost condus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, pentru continuarea unor cercetări într-un alt dosar. Acesta este suspectat că ar fi tâlhărit şi ucis o femeie în vârstă de 82 de ani, în acest an. Tânărul a fost reţinut de poliţişti, iar seara trecută a fost scos în aşa numita „cameră de plimbare”, o încăpere cu pereţi din beton, împrejmuiţi cu sârmă ghimpată, dar fără tavan. Lăsat nesupravegheat, deţinutul a forţat o uşă veche, care nu mai era folosită şi a reuşit să fugă. 800 de efective de poliție de la toate structurile au fost mobilizate să-l găsească pe bărbat, pe parcursul întregii nopţi. De asemenea, tânărul care a evadat a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontiera de stat a României.

Au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului judeţ. Totodată, au fost organizate echipe de căutare, periere, scotocire, pe raza municipiului Craiova, oraşului Filiaşi, comunelor Unirea şi Motăței, la activitati fiind folosiți și câini de urmă. De asemenea, polițiștii au desfăşurat investigaţii specifice, fiind ridicate imagini de pe camerele de supraveghere video în vederea stabilirii itinerariului de deplasare al evadatului.