Vineri, 15 noeimbrie a.c, la Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Colibri” Craiova, într-o atmosferă caldă, prietenească s-a desfăşurat spectacolul festiv intitulat VOLTAIRE C’EST NOUS, care a reunit selecţii muzicale, dramatice şi coregrafice susţinute de elevii Liceului « Voltaire », dar şi de simpatizanţi ai acestuia. Evenimentul a făcut parte din seria de activităţilor pregătite cu ocazia Zilelor Liceului « Voltaire ». În aceeaşi consonanţă, în ziua de 21 noiembrie 2019, se vor desfăşura alte activităţi omagiale şi cultural-artistice în cadrul acestei instituţii care a făcut deja o tradiţie din a celebra amfitrionul său spiritual într-un mod inedit.
Prof.dr Dorina Popi, sufletul acestui liceu a precizat că elevii şi profesorii acestei unităţi de învăţământ marchează evenimentul prin manifestări prin care vor reconfirma amprenta identitară a acestui liceu tânăr, aflat sub emblema multiculturalismului: ateliere creative, expoziţii, dar şi sesiuni de educaţie alternativă. « Joi, 21 noiembrie, la ora 14:00, în sala de festivităţi a Liceului ”Voltaire”, se va organiza o competiţie între cele 13 clase ale unităţii, care va presupune etalarea şi degustarea preparatelor culinare specifice câte unei ţări, din diversele regiuni ale lumii: Romania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Portugalia, Germania, Belgia, Bulgaria, Turcia, Grecia, India, China, Emiratele Arabe Unite. Juriul care va desemna standul cel mai original şi cu preparatele cele mai delicioase va fi alcătuit din chef Cristiab Dumitru, o personalitate a lumii gastronomice şi fin cunoscător al gusturilor rafinate, dar şi din pasionaţi ai acestui domeniu, din rândul cadrelor didactice », a explicat prof.dr Dorina Popi.
Despre Cristian Dumitru trebuie ştiu faptul că este format în Franţa şi că, în acest moment, deţine o şcoală de bucătari, de înaltă clasă, dedicată pasionaţilor în arta gustului desăvarşit. Mai mult decat atat, chef Cristian a participat la numeroase emisiuni televizate, împărtăşind celor interesaţi din experienţa şi secretele sale culinare, cum ar fi conceptele Upside Down, Happy Food sau Fast&Fresh, proiect realizat în colaborare cu Andi Moisescu (Apropo TV) şi Selgros Romania.
De la muzică de calitate la gastronomia internaţională
« În afara concursului, dar în acelaşi spirit al exersării abilităţilor practice, şi profesorii liceului vor pregăti platouri prin care îşi vor dovedi talentul şi priceperea în arta culinară. Ziua se va încheia cu cina festivă la care vor participa elevi şi profesori deopotrivă, pentru a sărbători coeziunea, empatia şi cooperarea, elemente esenţiale care au stat, încă de la început, la baza Familiei ”Voltaire” », a mai precizat managerul Liceului «„Voltaire » .
Printre invitaţii la evenimente se vor număra reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Craiova, ai Consiliului Local, ai ISJ Dolj, ai Universităţii din Craiova, dar şi ai altor instituţii şcolare şi culturale din judeţ. De asemenea, şi de această dată ne vom bucura de prezenţa părinţilor şi absolvenţilor unităţii noastre, cunoscuţi deja pentru implicarea de care au dat dovadă, de-a lungul anilor, la promovarea imaginii Liceului „Voltaire” în comunitate.