A dat „peste cap” radarul polițiștilor cu … 195 km/h

0
182

Polițiștii doljeni de la Rutieră au organizat, marți, o razie pe drumurile din județ, în urma căreia au aplicat amenzi de peste 11.000 lei și au reținut 19 permise de conducere. Pe parcursul activităților, oamenii legii au depistat un șofer oltean care gonea cu 195 km/h pe DN 6, în apropierea comunei Leu, acesta fiind amendat și lăsat fără permis pentru următoarele trei luni.

În cursul zilei de marți, polițiștii rutieri doljeni au acţionat pe sectoarele de drum cu risc accidentogen ridicat din județ pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum precum și de neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Totodată, polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea indiciplinei pietonilor și conștientizării acestora cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, oameni legii au constatat 81 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 11 000 lei. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 19 permise de conducere, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

Unul dintre cei rămași fără permisul de conducere pe parcursul raziei a fost Ionel D., de 40 de ani, din Caracal, depistat în timp ce conducea un autoturism Volkswagen pe D.N. 6, în afara localităţii Leu, cu viteza de 195 km/h, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 70 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 lei, luându-se și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat-o și pe Raluca I., de 25 de ani, din  Craiova, în timp ce conducea un autoturism Fiat pe strada George Enescu, din Craiova și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Craioveanca a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă de 420 lei, luându-se față de ea și măsura complementară de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 30 de zile, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.