Craiova a umplut poarta junilor „panduri”

0
140

Cârţu şi Săndoi şi-au testat ieri lotul într-un amical cu echipa-satelit a gorjenilor

Dacă săptămâna trecută a fost singura în care Universitatea Craiova nu a avut programat un meci, oficial sau amical, ieri după-amiază, alb-albaştrii, îmbrăcaţi în tricourile verzi, devenite doar echipamente de sparring, au disputat un joc de verificare cu echipa-satelit a clubului Pandurii. Pe terenul „Petre Deselnicu”, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi au verificat întreg lotul avut la dispoziţie, în condiţiile în care Nuno Rocha şi Bawab sunt plecaţi la loturile naţionale, iar Achim resimte o accidentare. Cu prilejul acestui amical a revenit pe teren şi Silviu Izvoranu, după accidentarea care l-a ţinut două luni pe margine. De partea cealaltă, gorjenii, care activează în Liga a III-a, au etalat o echipă cu mulţi jucători tineri, de 17-18 ani, câţiva dintre titularii obişnuiţi fiind reţinuţi la antrenamentul echipei mari de Petre Grigoraş. În aceste condiţii, golurile au curs în poarta oaspeţilor. Curelea a împins în plasă de pe linia porţii pasa-lob a lui Ferfelea (1-0). Acelaşi Curelea n-a avut probleme să-şi plaseze lovitura de cap între mult mai scunzii adversari, la o centrare a lui Ferfelea (2-0). Portarul naţionalei under 19, Negrilă, a scos voleul superb al lui Băluţă, dar în continuarea fazei a bâlbâit către plasă reluarea modestă a lui Târnăcop (3-0). Craiovenii mai aveau puţin şi loveau toţi mingea cu capul la un corner, dar Acka avea să marcheze cu piciorul de pe linie, mingea sărind din transversală, unde fusese trimisă de Frăsinescu (4-0). Vătăjelu a reuşit dubla în zece minute cu reluări elegante din careu, în urma paselor lui Ferfelea (5-0 şi 7-0). Pasatorul de serviciul, Ferfelea, şi-a completat jocul bun şi cu o finalizare, dintr-o lovitură liberă executată pe colţul portarului (7-0). Formula s-a modificat complet pentru partea secundă, în care gazdele au mai punctat de 4 ori şi Ivan a avut o bară. Ratările din start au fost încheiate de Herghelegiu într-o fază la care a driblat portarul, aşa cum marcase şi în amicalul cu prima echipă a „pandurilor” (8-0). Velcovici a fost servit de un adversar şi de la un metru, cu poarta goală, n-a avut altă soluţie decât golul (9-0). Ivan a făcut 10-0 cu o reluare din careu, iar golul 11 nu putea veni decât de la 11 metri, Varga trasformând lovitura obţinută de Izvoranu.

Săndoi: „Ar fi nemaipomenit să fim în primele 5-6 echipe la finalul turului”

La finalul jocului, antrenorul principal Emil Săndoi s-a referit la cel mai apropiat meci, cel de luni seara, cu Rapid: „A fost o repetiţie bună, cu un adversar de un nivel inferior. Am încercat să le dăm tuturor jucătorilor o repriză, să-i vedem la lucru. Suntem mulţumiţi de evoluţia lor. Ne aşteaptă două meciuri dificile cu Rapid şi Ceahlăul, le-am văzut în meciul direct, iar giuleştenii mi-au lăsat o impresie bună, ar fi meritat să câştige. S-au mai aşezat lucrurile la Rapid, aşa că ne aşteaptă un meci greu. Ar fi nemaipomenit ca la finalul anului să fim pe locurile 5 sau 6 şi în semifinalele Cupei României. Dar noi suntem adepţii strategiei pas cu pas, aşa că ne interesează acum doar meciul cu Rapid, care nu este dinainte câştigat pentru a aprecia de pe acum pe ce poziţii vom încheia turul“. „Revenitul” Silviu Izvoranu a spus: „Nu sunt sută la sută apt, dar îmi doresc să intru în programul normal de pregătire cât mai repede pentru a-mi ajuta echipa. Mai resimt o mică jenă la picior, dar acesta e fotbalul, trebuie să suport pentru echipă. Mă bucur că băieţii au fost motivaţi în toată această perioadă şi au reuşit o serie excelentă. Suntem pe un drum bun, nea Sorin şi nea Emil au făcut treabă bună. Îmi doresc să joc cu Steaua şi să câştigăm totul până la final pentru a avea un parcurs perfect“.

Universitatea Craiova – Pandurii II Târgu Jiu 11-0

Au marcat: Curelea (8, 11), Târnăcop (13), Acka (26), Vătăjelu (28, 38), Ferfelea (33), Herghelegiu (63), Velcovici (69), Ivan (78), Varga (81 – penalti).

Universitatea (prima repriză): Bălgrădean – Dănănae, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Madson, Brandan, Târnăcop – Ferfelea, Curelea. Universitatea (a doua repriză): Straton (Brac) – Dicu (Marcu), Avrămia, Izvoranu, Velcovici – Gângioveanu, Mateiu, Pleşan, Varga – Herghelegiu, Ivan. Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.

Pandurii II: Negrilă – Trocan, Horj, Oiţă, Miroiu – Bârlan, Pârcalabu, Trifu – Dodoi, Hemidi, Cocină. Au mai intrat: Opriţa – Pârvulescu, Dudea, Tănăsoiu, Constantin, Roşu, Brânzan, Pruteanu, Vasile, Tudor, Cismaşu, Vasiliu. Antrenor: Adrian Bogoi.

Arbitri: Viorel Flueran – Dragoş Amedeo Stanciu, Romeo Popa (toţi din Craiova).