Reghe: “Echipa arată mai bine de la meci la meci”

0
668

După victoria cu 5-0 în faţa Clinceniului, Laurenţiu Reghecampf a comentat partida, s-a declarat mulţumit de atitudinea jucătorilor şi a precizat că echipa joacă mai bine de la meci la meci şi scopul este strângerea cât mai multor puncte până a pauza de iarnă.

“Sunt bucuros pentru rezultat şi pentru joc, jucătorii au tratat meciul cu maximă seriozitate, şi-au făcut misiunea mai uşoară. În repriza a doua am fost relaxaţi şi i-am lăsat să-şi creeze câteva ocazii. N-aş mai vrea să se întâmple acest lucru, deoarece urmează meciuri cu adversari mai puternici şi nu vreau să ajungem în situaţia în care primim gol şi nu mai putem marca. Totuşi, de la meci la meci echipa arată mai bine şi contează să marcăm goluri şi pentru moralul jucătorilor. Ante Roguljic este un jucător bun, dar mai are de lucru, pe lângă antrenamente, am vrut să-i ofer ocazia să şi joace, m-am gândit că-l voi băga şi pe el dacă vom avea un avantaj mai mare. Gazonul ne-a ajutat foarte mult, acum putem să jucăm dintr-o atingere, frumos, jucătorii au plăcere, gazonul care nu este bun ne pune probleme, fiindcă vrem să construim. În ultimele 5 meciuri cu Clinceni, Craiova nu marcase, şi cu Chindia va fi dificil, anul trecut s-au pierdut ambele meciuri. Vom trata meciul de la Ploieşti foarte serios, vrem să câştigăm şi să obţinem cât mai multe puncte până la iarnă”

La Digisport, Reghe a comentat forma bună a lui Ivan: “Pentru mine, Andrei Ivan este fenomenal. I-am spus ca daca o va tine așa si va fi serios este foarte greu să-l oprești. Poate juca și al doilea vârf, și pe orice poziție din față. E fotbalist de explozie, e altruist, este un jucător care ne ajută foarte mult. Dacă va continua așa, în mod cert nu-l vom mai vedea la Craiova mult timp. La penalty m-a deranjat ce s-a întâmplat…. adică Houri era desemnat dinainte să execute. Am văzut când Ivan a luat mingea. Dar, m-am gândit că disciplina e mai importantă decât dorința pe teren a unui jucător

Subiectul “Reghe la naţională” a revenit în discuţie, iar antrenorul a răspuns astfel:

“S-a făcut mult tam-tam pe acest subiect şi mai sunt două meciuri la echipa naţională, la care antrenor este Mirel Rădoi. Lăsaţi-i pe cei de la FRF să-şi facă o analiză, să vadă exact ce se va întâmpla după aceste două meciuri. Sunt foarte mulţi antrenori de valoare care sunt liberi, care pot fi aduşi fără a plăti această clauză de reziliere de care vorbiţi în cazul meu. Pentru mine nu este important subiectul cu echipa naţională. Planul meu este să-mi duc contractul la capăt cu Universitatea Craiova şi să reuşim să câştigăm un titlu. Noi ne dorim să meargă din ce în ce mai bine echipa, am venit aici să duc un contract la capăt, dar în fotbal se poate întâmpla orice…trei-patru meciuri în care echipa nu merge şi eu voi fi primul tras la răspundere”

Antrenorul Clinceniului, Ionuţ Chirilă, a declarat: “Nu-mi explic cum am jucat excepțional 15 minute, în care am controlat jocul și nu prevedea nimeni acest dezastru și, în loc să murim ca un bolnav de cancer, adică ușor-ușor, noi am făcut infarct. După minutul 15, parcă ne-a împușcat cineva din elicopter. Nu poți să joci fantastic 15 minute, iar în celelalte 75 să nu exiști. Ăsta e rezultatul. Un rezultat normal, diferență de valoare.  Craiova poate să alinieze trei echipe de play-off. Am pierdut mijlocul terenului, le-am spus jucătorilor că trebuie să avem o circulație și o posesie superioară față de meciurile cu Botoșani și FCSB pentru a avea o șansă. Dacă reușeam să ținem jocul ăsta, puteam să ducem. Am reușit asta doar 15 minute. După aceea, linia de mijloc a Craiovei ne-a pulverizat. Le-am spus că nu putem să facem joc de tatonare cu Craiova. Facem ori joc de intercepție, ori nu facem. Dacă toți jucătorii Craiovei sunt letali cu fața de joc, avem probleme mari. N-am reușit să facem chestia asta și ăsta a fost rezultatul. Încă am semnul acesta de întrebare cum am reușit să începem jocul așa și cum am căzut definitiv. Am spus că nu venim la Craiova să ne punem pe două linii și să pierdem cu 2-1 sau cu 1-0. Nu ne punem pe două linii pentru că, în momentele astea, un punct nu ne mai ajuta. Noi, în situația în care suntem, avem nevoie de victorii. Ne-am asumat un risc, am ieșit la joc, dar, după primele 15 minute, cred că nimeni nu prevedea acest dezastru. Este o diferență de tot, de organizare, administrativă, de management tehnic, de valoare individuală. Să nu uităm că această echipă de patru ani se luptă să ia titlul în România și investește în tot. Au schimbat un gazon în 24 de ore, ce să spunem mai mult?”