Craiova: Trei reţinuţi după ce au “dat atacul” la bancomate de la Calea Bucureşti

0
83

Potrivit IPJ Dolj, ]n perioada 02-16 octombrie a.c., poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de către reprezentanţii mai multor unităţi bancare cu sucursale in Craiova şi Filiaşi, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, în acestă perioadă, 10 bancomate au fost forţate, în toate cazurile, oamenii legii întocmind dosare de cerscetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiuniide tentativă la furt calificat.

Aseară, în jurul orei 19.00,în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Craiova i-au prins în flagrant pe Daniel Codreanu, 21 de ani, din mun. Brăila, jud. Brăila, Moise Țala, 27 de ani şi Aurel Stănescu, 60 de ani, ambii din mun. Vulcan, jud. Hunedoara, imediat după ce au acţionat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecţionat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani din ATM, ulterior, încercând să acţioneze prin aceeaşi metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracţională întreruptă de intervenţia poliţiştilor. Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt şi autorii faptelor sesizate anterior.

Din probatoriul administrat până în prezent, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi, măsură confirmată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, aceştia fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca astăzi, 19 octombrie a.c., să fie prezentaţi  Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.