Universitatea Craiova – Concordia Chiajna 1-1
Au marcat: Măzărache 56 / M. Constantinescu 76.
Stadion: „Extensiv”, spectatori: 4.000.
Universitatea Craiova: Calancea 7 – Popov 5, Kay 6, Acka 6, Vătăjelu 6 – Madson 7 – Ivan 5, Băluţă 6 (62 Zlatinski) 5, Bancu 5 (75 Gustavo) 5, Nuno Rocha 5 – Măzărache 7 (88 Rambe). Antrenor: Gigi Mulţescu.
Concordia Chiajna: Bălgrădean 6 – Bărboianu 6, Melinte 6 (58 Serediuc) 7, Koenders 5 (46 Tincu) 6, Bucurică 6 – Grădinaru 6, N. Roşu 6 (75 Constantinescu) 7, R. Costin 6, Buleică 6 – M. Cristescu 6 – Pena 7. Antrenor: Emil Săndoi.
Arbitru: Horaţiu Feşnic.
Dominată pe teren propriu de Chiajna, Universitatea Craiova se poate felicita cu punctul obţinut
Catalogat cel mai uşor meci al Universităţii pe teren propriu, cel cu Concordia Chiajna, a avut o desfăşurare neaşteptată, oaspeţii fiind mult mai activi şi mai periculoşi. Săndoi a renunţat la sistemul cu trei fundaşi şi a fost echipa pozitivă, care a ajuns mai uşor în careul advers, speculând mingile gestionate excelent de Pena în avanposturi.
Încă din start, Chiajna a atacat şi a avut nu mai puţin de trei ocazii în primul minut, dar Calancea a intervenit de fiecare dată la colţul scurt la finalizările din stânga ale ilfovenilor. Aceştia au rămas în ofensivă, contrar preconizărilor lui Mulţescu, arătând că au venit în Bănie pentru toate punctele. Pena a avut şansa golului cu o lovitură de cap, iar apoi Koenders a scos din 6 metri o minge care-l putea învinge, în sfârşit, pe Calancea. Craiova a părut să intre şi ea în joc după o jumătate de oră, la torpila lui Vătăjelu, dar tot Chiajna a fost aproape de gol imediat, când Marian Cristescu a trimis în transversală centrarea şutată a lui Costin. Prima repriză s-a încheiat cu ocazia lui Nuno Rocha, care „a înălţat zmeul” din 6 metri, dar alb-albaştrii se puteau felicita că au intrat la vestiare cu 0-0, fiindcă ilfovenii au dominat clar şi au avut marile ocazii de gol. Ivan a fost absent din joc, Bancu a părut că joacă doar pentru că a fost ziua în care a împlinit 24 de ani, iar Măzărache a fost izolat şi neinspirat când a intrat în joc. Nici cu un arbitraj convenabil, al lui Horaţiu Feşnic, Universitatea n-a avut atitudinea şi evoluţia necesare pentru a ajunge pe locul secund.
Când tot stadionul îi cerea schimbarea, Bancu a găsit assist-ul pentru Măzărache, care s-a întors perfect pentru a-l învinge pe Bălgrădean şi a devenit golgheterul la zi al Ştiinţei. N-a fost golul care să inverseze rolurile, tot oaspeţii având iniţiativa şi ocaziile. Din sistemul cu 3 stoperi, folosit în acest campionat, Săndoi a mai avut doar unul pe teren în ultima jumătate de oră, forţând cu Serediuc în banda neacoperită de Popov şi Ivan şi cu Marian Constantinescu al doilea vârf. Prima atingere a acestuia din urmă a fost una de Champions League: un voleu care l-a lăsat fără replică pe Calancea, iar 1-1 a fost mai aproape de ceea ce s-a întâmplat pe „Extensiv” duminică după-amiază.