Nu numai elevii, ci şi profesorii craioveni sunt premiaţi

0
493

Nu avem numai copii deştepţi, premiaţi la Olimpiadele Internaţionale,  ci şi cadre didactice destoinice.Trei dintre acestea s-au întors şi cu medalii.

Comisia Europeană a derulat un program adresat cu preponderenţă rromilor. «Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a derulat în 2014-2015, a V-a ediţie a Campaniei de informare şi comunicare „Europa casa noastră” şi a avut ca obiectiv încurajarea învăţământului în Uniunea Europeană. În acest scop şi România a participat, iar din Dolj ne putem mândri cu trei cadre didactice care au obţinut rezultate deosebite», a precizat prof. Janina Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar General Dolj.

Premieri la Bruxelles

La nivel naţional, s-a desfăşurat şi un concurs, participanţii trebuind să aibă minimum două proiecte cu anvergură europeană. Au fost 25 de premianţi, iar din Dolj sunt trei cadre didacticecare regăsesc între câştigători. «Doamnele Nicoleta Barbu, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, şi Mariana Lulache, de la Colegiul Tehnic Energetic, ambele instituţii fiind din Craiova, sunt între premiante. Doamna Barbu este la al III-lea premiu şi este implicată în mai multe activităţi. Doamna Lulache face parte şi din proiectul „Lider European”, desfăşurat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu MECS. Cea de-a treia premiantă este doamna  Margareta Cercelaru, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, care are şi implicări multiple în voluntariat. Cadrele didactice au fost premiate cu o vizită la Bruxelles. De asemenea, la începutul acestei luni, prof. Barbu şi Lulache au fost în capitala Belgiei. Am reţinut de la dumnealor dorinţa de realizare a unei calităţi reale în educaţie şi de plasarea muncii didactice pe coordonate europene şi de utilizare a „Spaţiului profesorului”, cu participare la proiectele europene „e-Twinning” şi „Erasmus+”. Doamnele profesoare care au fost premiate ne-a adus un plus de mândrie, iar şcoala craioveană şi-a dovedit, încă o dată, valoarea», a mai spus Janina Vaşcu.