Cârţu, aproape de revenire?

0
143

Emil Săndoi a dat de înţeles că întoarcerea lui „Sorinaccio” la Universitatea Craiova este posibilă

 

La doar o săptămână de când Sorin Cârţu şi-a anunţat despărţirea de Universitatea Craiova, Emil Săndoi a dat de înţeles că antrenorul de 60 de ani este aproape să revină alături de alb-albaştri. Insistenţele lui Săndoi, dar şi ale jucătorilor, atât în intervenţiile publice, cât şi în discuţiile private, l-au determinat pe „Sorinaccio” să se mai gândească asupra deciziei pe care a luat-o şi să ia în considerare întoarcerea pe banca tehnică a echipei din Bănie. „M-a bucurat faptul că jucătorii mi-au dedicat victoria şi că toată lumea s-a gândit la mine. Eram o familie, am făcut o muncă de un an acolo, este vorba şi de echipa mea de suflet, nu se poate uita totul aşa de uşor” declara Sorin Cârţu.

„Nu este deloc greu să-l readucem pe Sorin Cârţu la echipă, mai greu este să repetăm parcursul de anul trecut şi să ne calificăm în cupele europene. Sperăm să îndreptăm situaţia şi în clasament, dar şi cu Sorin Cârţu, în sensul de a reveni lângă noi” a declarat Emil Săndoi. De altfel, Săndoi i-a păstrat simbolic locul liber pe banca tehnică lui Sorin Cârţu la meciul cu Iaşiul. Pentru revenirea directorului tehnic insistă şi secunzii Adrian Popescu şi Silviu Lung, care l-au avut coleg pe teren şi pe bancă, dar şi antrenor pe Sorin Cârţu.

Jucătorii îl regretă şi ei pe tehnicianul care a adus ultimul titlu în Bănie. „Mie mi-a plăcut foarte mult ca antrenor şi îmi pare rău că a plecat. Mi-aş dori să revină la echipă, dacă vrea şi dacă se poate. Să ştiţi că nu e deloc un antrenor defensiv, aşa cum spune lumea, chiar ne-a sfătuit să avem mai mult curaj, să pasăm între linii, să nu jucăm cu mingi bubuite, chiar îi place spectacolul. Are o mare experienţă, se vede că are peste 500 de meciuri ca antrenor şi la echipe de cel mai înalt nivel, chiar în Liga Campionilor” a declarat şi Alexandru Mateiu. „Am colaborat foarte bine cu dânsul, ne-a şocat decizia de a părăsi echipa” a adăugat Sebastian Achim.

Săndoi: „Ca şi noi, Petrolul merita să aibă mai multe puncte”

Antrenorul Craiovei, Emil Săndoi spune că echipa sa şi Petrolul meritau mai multe puncte după jocul prestat în acest campionat. „Ne aşteaptă un meci dificil, fiindcă Petrolul este o echipă ofensivă, cu jucători care pot face diferenţa. Petrolul merita să fie mai sus în clasament, deoarece jocul prestat n-a fost pe măsura rezultatelor obţinute, aşa cum este şi cazul nostru. Vrem să ne întoarcem cu puncte de la Ploieşti şi să ne continuăm parcursul bun din ultima vreme, doar aşa putem rămâne aproape de locurile de play-off. Nici nu egal nu ar fi un rezultat negativ într-un campionat mult mai dificil decât cel precedent, în care ne-ar fi foarte greu să repetăm seria de invincibilitate de anul trecut” a spus

Sebastian Achim, care a evoluat doi ani pe „Arena Lupilor”, a prefaţat şi el meciul de duminică, ora 18.30, împotriva fostei sale echipe: „Petrolul este o echipă de mare tradiţie, cu suporteri minunaţi, care îi împing de la spate în fiecare meci. Ca rezultate, prahovenii nu trec printr-o perioadă bună, iar noi sper să profităm de asta şi să continuăm seria de victorii”.

Pentru meciul de la Ploieşti, Craiova nu se va putea baza pe fundaşii Dumitraş şi Izvoranu şi pe mijlocaşul Madson, toţi accidentaţi. În schimb, Petrolul a perfectat un nou transfer, Fernando Velasco Salazar, un mijlocaş spaniol în vârstă de 30 de ani care a jucat la Marbella, Estepona, Cadiz, Melila, iar în ultimele două sezoane a evoluat la Leganes.

Săndoi îl vrea alături pe Gică Popescu

Emil Săndoi şi-ar dori ca fostul său coleg de la Universitatea Craiova din anii 80, Gică Popescu, să nu mai repete alegerea din 2002, când a revenit în campionatul intern, dar nu la Craiova, ci la Dinamo, de această dată fostul căpitan al naţionalei fiind anunţat de Gigi Becali în conducerea Stelei. „Gică Popescu este un nume imens în fotbalul românesc şi are porţile deschise oriunde, dar cred că locul lui e la Universitatea Craiova. Ar fi fantastic să vină, mai ales că atunci (în 2002, n.r.) a fost o conjunctură nefericită”.

Petrolul Ploieşti – Universitatea Craiova

Stadion: „Ilie Oană”, duminică, ora 18.30

Petrolul: Pecanha – Beţa, Benga, Genev, Faugh-Porrett – Marinescu, Peteleu – Varga, Zoubir, Bucşă – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor. Rezerve: Cobrea – Alecsandru, Chiriţă, Vl. Rusu, Lemnaru, Salazar, Tamuz.

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski, Bancu – Băluţă, Nuno Rocha, Ivan. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Acka, Mazarache, Ferfelea, Curelea, Herghelegiu, Bawab.