Lucrările la Policlinica Spitalului Judeţean, în grafic

0
354

Policlinica Spitalului Judeţean din Craiova s-a transformat în ultimele luni într-un adevărat şantier. Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale ultimilor ani din sistemul sanitar doljean ar trebui să fie gata la sfârşitul anului viitor şi să aducă o îmbunătăţire considerabilă în ceea ce priveşte serviciile medicale acordate bolnavilor nu doar din judeţul Dolj, ci din întreaga regiune Oltenia.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova susţin că lucrările demarate la Policlinica unităţii sanitare se desfăşoară conform planului. Reabilitarea, prima după cei 40 de ani care au trecut de la înfiinţarea spitalului, va fi gata, potrivit managerului unităţii sanitare, anul viitor. Ieri, muncitorii lucrau de zor la consolidarea stâlpilor de rezistenţă ai ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului.

„Lucrările la Policlinică merg foarte bine. Se lucrează şi la structura de rezistenţă. La subsol se munceşte la stâlpii de rezistenţă, se fac anvelopări. Proiectul se întinde pe un interval de timp destul de mare. Toată lumea ştie că lucrările de reabilitare nu se vor încheia anul acesta. Durata de execuţie prevede chiar şi tot anul viitor. Este o lucrare complexă”, a declarat conf. univ. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Modernizare completă pentru Policlinică

Conform proiectului, la etajul 1 al Policlinii vor fi reabilitate zona de acces, zona ambulatoriului de copii, dar şi cel pentru adulţi. Prin lucrările ce vor fi întreprinse pe acest nivel se vor obţine cinci noi cabinete medicale. Şi la etajul 2, în zona de analize medicale vor fi executate lucrări ce vor permite înfiinţarea unui nou cabinet. Proiectul mai cuprinde lucrări de consolidare şi amenajare a clădirii, atât interior cât şi exterior. Căile de acces vor fi modernizate. Mai exact, se va construi o scară exterioară de acces în ambulatoriul pentru copii, iar cea principală va fi refăcută. Sunt prevăzute, în plus, două rampe pentru accesul persoanelor cu handicap. Parcarea, dar şi zonele verzi din faţa Policlinicii intră şi ele în planul de reabilitare. Cele mai importante lucrări sunt însă cele de refacere a instalaţiilor electrice, termice şi a celor sanitare. Proiectul finanţează şi achiziţionarea dotărilor şi echipamentelor medicale necesare Ambulatoriului de specialitate, de la aparatură şi instrumentar medical, până la mobilierul necesar.

Peste 270.000 de pacienţi trec anual pragul Policlinicii

Lucrările sunt deosebit de importante, întrucât numărul pacienţilor care se tratează anual în această policlinică ajunge la aproximativ 270.000 de persoane. Tocmai din acest motiv, reprezentanţii unităţii sanitare au hotărât ca activitatea medicală în cadrul Ambulatoriului de specialitate să nu fie oprită pe durata executării lucrărilor.

„Sunt lucrări ample care se desfăşoară în paralel cu cele de pe exterior. Noi nu putem opri activitatea spitalului. Pentru majoritatea spaţiilor am găsit soluţii astfel încât să avem în continuare activitate medicală. Suntem o unitate sanitară mare cu solicitări foarte multe. Până acum ne-am descurcat. Aşa cum am eliberat spaţiile şi cum ne-am organizat, nu am avut probleme. Deocamdată totul decurge conform planului”, a mai spus managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este un proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală este de peste 8,2 milioane de euro, din care valoarea totală eligibilă se ridică la 28.444.883 lei şi este formată din valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare, de 24.178.150 de lei, valoarea nerambursabilă din bugetul naţional de 3.697.834 de lei şi cofinanţarea eligibilă a Consiliului Judeţean Dolj, în valoare de 568.897 lei.