Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj : Extinderea şi modernizarea Aeroportului, un demers esenţial pentru dezvoltarea regiunii noastre

0
1255

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Dolj s-a desfăşurat astăzi la Aeroportul Internaţional Craiova. Motivul pentru care aleşii judeţului s-a întâlnit în afara sălii de şediinţe din clădirea Consiliului  Judeţean Dolj a fost că  pe ordinea zi au fost trei proiecte ce vizau investiţii de anvergură la acest Aeroport.

S-a aprobat astfel, cu unanimitate de voturi, documentarea tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Extindere şi modernizare Aeroportul Internaţional Craiova”.

Extinderea şi modernizarea Aeroportuilui este un demers esenţial pentru dezvoltarea socio-economică a Regiunii Sud Vest Oltenia, având în vedere că transportul aerian este o componentă de bază a economiei în regiune, generând creştere economică, noi locuri de muncă, îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru populaţia din zona Olteniei.

“Aeroportul Internaţional Craiova este unicul aeroport existent în Regiunea noastră deservind atât traficul de pasageri, cât şi mişcările de aeronave în toată regiunea, aeroporturile cel mai apropiate fiind situate la distanţe de 250-350 km, respectiv de 3-5 ore ca accesibilitate în timp, pe căi rutiere sau feroviare”, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Sorin Manda, directorul executiv al Aeroportului Internaţional Craiova a spus că studiul de trafic realizat pentru Aeroportul Internaţional Craiova prognozează creşterea numărului de pasageri la 1.933.186 şi a numărului de mişcări aeronave pe an la peste 18.600, în perspectiva anului 2016.